סרקואידוזיס?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• סרקואידוזיס?
    ק
    07/07/2010

שלום ד"ר,

לפני כחודשיים התחילו לי כאבים בכפות הרגליים,במיוחד בכף רגל שמאל אשר אובחן כדלקת בגיד הפרוניאלי.
    בהמשך (כשבועיים לאחר מכן) התחילו לי כאבים באזורים נוספים בגוף...בעיקר בגב,כפות ידיים,אצבעות,מרפקים וברך.לפעמים אני מרגיש ששורף לי באיזור הכפות ידיים.
    הופניתי לראומטולוגית אשר שלחה אותי לבדיקות דם וצילומי רנטגן. צילום רנטגן חזה הראה צל בגודל של 3 ס"מ.
    הופניתי ל CT חזה אשר הראה בלוטות לימפה מוגדלות ותסנין ריאתי.
    הופניתי לרופא ריאות,הרופאים חושדים כי מדובר בסרקואידוזיס ולכן הוחלט שאתחיל לקבל טיפול בסטרואידים.
    במקביל,בוצעה בדיקת ברונכוסקופיה (עדיין ממתין לתשובות).
    שאלותיי הן:
    1.כיצד ניתן לקבוע כי מדובר בסרקואידוזיס? האם יכול להיות שמדובר בדלקת פרקים שגרונית? ברצוני לציין שהערכים שהתקבלו בבדיקת ACE היו תקינים.
    האם ישנם הבדלים בסימפטומים בין סרקואידוזיס לדלקת פרקים שגרונית?
    2.אני אמור לקבל סטרואידים (פרדניזון) במינון של 30 מ"ג (הרופא רשם כדור וחצי של 20 מ"ג). האם ניתן לקחת כדור אחד של 20 מ"ג ו- 2 כדורים נוספים של 5 מ"ג (זאת על מנת להמנע מלחתוך את הכדור).

תודה רבה,

אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרקואידוזיס?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    08/07/2010

אבחנה של סרקואידוזיס אינה איבחון של בדיקה אחד ודורשת שילוב של מספר דברים (ובו זמנית שלילה של מחלות שיכולות ללכת עם הממצאים דומים). מחלות ראומטולוגיות עם פגיעה ריאתית יכולות להופיע בצורה דומה, לכן אבחנה היסטולוגית (ביופסיה) יכולה להיות חשובה כאן. רמת ACE תקינה אינה סוללת סרקואידוזיס .
    לגבי לקיחת פרדניזון - ללא ספק ניתן לקחת אותו בהרכב שהוצג כאן (אין כל הבדל בין לוקחים חצי כדור של 20 מ"ג לבין 2 כדורים של 5 מ"ג)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת...

ק
    08/07/2010

תודה ד"ר,
    יש לי שאלה נוספת...כפי שציינתי עשו לי בדיקת ברונכוסקופיה (כולל ביופסיה) אך הדגימות שנלקחו לביופסיה אינן מבלוטות הלימפה ולא מהתסנין הריאתי שנמצא בבדיקת ה- CT.
    האם חייבים לקחת דגימה מבלוטות הלימפה/תסנין?
    במידה וכן,מהי התועלת בבדיקה של הברונכוסקופיה - לשם מה היה צריך לעשות אותה?
    שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    09/07/2010

במידה ומדובר בסרקואידוזיס מאפיינים פטולוגיים יכולים להיות בכל מקום בריאה, לכן אין חובה להגיע לבלוטות לימפה במיצר (עם ברונכוסקופיה ניתן לבצע זאת היעילות רק בצירוף ברונכוסקופיה עם סונר) או לפטולוגיה ברקמת הריאה. במקרים בהם אין תשובה חד משמעית מביופסיה ברונכוסקופית , ניתן להתקדם לביופסיה מבלוטות לימפה במיצר (בדרך כלל נעשות במדיסטינוסקופיה - סוג של ביופסיה כירורגית )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ק
    09/07/2010

תודה רבה ד"ר,שבת שלום!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת...

ק
    11/07/2010

שלום ד"ר,
    הרופאים אכן הזכירו כי יתכן ולא ניתן יהיה להגיע לאבחנה חד משמעית ובמקרה כזה יהיה עליי לעשות מדיסטינוסקופיה על מנת להגיע לבלוטות הלימפה.
    האם ישנן שיטות/בדיקות אחרות בהן ניתן להגיע לבלוטות הלימפה שהן לא פעולות ניתוחיות? קראתי באינטרנט על השיטה החדשה באיכילוב "נווט ברונכוסקופ" - האם אכן מחליף את המדיסטינוסקופיה? האם ניתן לבצע רק באיכילוב?

שוב תודה רבה וסליחה על ההטרדה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו