מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קוצר נשימהיוליה29/07/2010
שלום,
אני בת 29 וסובלת מאסטמה בערך מגיל 12. בשנה וחצי האחרונים אני מטופלת באופן קבוע בסימביקורט וסינגולאייר לאסטמה, זילרג'י לאלרגיה (יש לי כלבים בבית) וונטולין לפי הצורך. בדרך כלל אני מרגישה מצויין והסימביקורט מספיק לי בהחלט. לפני כשבועיים בערך התחלתי לסבול מקוצר נשימה בעיקר בלילות. בביקורת אצל מומחה הריאות בביה"ח זיו בצפת, נמסר לי שקוצר הנשימה לא נובע מהאסטמה, כיוון שתיפקודי הריאות שלי תקינים ואף יותר מהנורמה. הרופא נתן לי מרשם לכדורי לוריון במחשבה שאולי קוצר הנשימה שלי נובע ממתח. אני אמנם ישנה טוב יותר במהלך הלילה, אך עדיין מתעוררת בבוקר עם קוצר נשימה. במקרים כאלה ונטולין וסימביקורט לא ממש עוזרים ולוקח לי לפעמים כחצי שעה עד 40 דקות עד שאני מצליחה להסדיר שוב את הנשימה.
אתמול פניתי לרופא המשפחה כדי להתייעץ ולנסות ולבדוק ממה נובע קוצר הנשימה, אם הוא באמת אינו נובע מהאסטמה. הרופא אמר לי שהוא לא יודע מה להגיד לי. שאם זה לא בגלל האסטמה הוא לא יכול לחשוב על אופציה אחרת.
רציתי לשאול, מה כן יכולה להיות אפשרות לקוצר הנשימה שלי? האם יש טעם לפנות לרופא אף אוזן גרון להתייעץ? (רופא המשפחה העיר משהו על אפשרות לחסימת דרכי אויר) או משהו בסגנון? אני קצת אובדת אצות ואויר... אשמח להכוונה כלשהי.
תודה מראש
יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוצר נשימה
ד''ר שבתאי ורסנו29/07/2010שלום,
תפקוד ריאה תקין לא שולל אסתמה פעילה.
אפשרויות נוספות הן עליית חומצה מהקיבה ללוע ודרכי הנשימה, דום נשימה בשינה (בעקר אם את שמנה ונוחרת). במידה ויתר האפשרויות לא סבירות במקרה שלך התייעצי אם הרופא אם אין מקום להגדלת מינון הסימביקורט או מתן תאוטרד לפני השינה. כמו כן אם את סובלת מנזלת כרונית יש לטפל ולאזנה במקביל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)