טיפול מניעתי לפעוט חולה אסטמה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• טיפול מניעתי לפעוט חולה אסטמה
    אלישבע
    29/07/2010

בני בדיוק בן 3 והוא אובחן כחולה אסטמה. הוא מקבל התקף אסטמה אחת לחודשיים-שלושה אך חלה כבר 5 פעמים בדלקת ריאות, בחייו הקצרים. היינו לאחרונה אצל מומחה לריאות ועשינו לו בדיקת אסטמה בבית החולים הדסה. כבר במנה השנייה של קבלת אינהלציה הבן שלי הגיב בציפצופים, מה שאומר שהוא יחסית מאוד רגיש ויכול לקבל התקף יחסית בקלות.

ברצוני לדעת למה ממליצים לתת לו סטרואידים כטיפול מניעתי (יום-יום) אם הוא מקבל התקף רק פעם בחודשיים שלושה? למה אי אפשר לתת לו טיפול מניעתי רק כאשר הוא נהיה מצונן או חולה בוירוס במקום באופן יומיומי? עלי לציין שבדרך כלל הוא מקבל התקף יחד עם צינון או וירוס דומה. אני רוצה גם לציין שעשינו בדיקות דם לאלרגיה והכל תקין, הוא לא אלרגי בכלל!

(לסינגלאייר הוא כנראה רגיש כי זה גרם לו לשילשולים

דבר נוסף, הרופאה שביצעה את הבדיקה לאסטמה בבית החולים ציינה שחשוב שנמשיך לבדוק את הילד עוד ושכדאי גם ללכת לרופא אף אוזן גרון וגם לבדוק לו את השקדים וכו'. האם זה נכון? מה הקשר? האם באמת כדאי לבדוק את הילד עוד? מה ניתן עוד לגלות ולמה זה יכול לתרום? 

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפעוט חולה אסטמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/07/2010

שלום,
    צר לי אך הפורום הזה אינו מיועד למחלות ריאה בילדים קטנים.
    פני לפורום רופאי ילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו