תאוטרד

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• תאוטרד
    שושית
    02/08/2010

שלום רב, רופאים שונים מתייחסים לתאוטרד בצורה משונה. שוללים את התרופה לחלוטין !
    בזמנו יידעו אותי שניתן לבדוק רמת תאופולין בדם בזמן שאני בריאה מאחר ולכולנו יש תאופולין בדם. וכי עלי לקחת מינון יום יומי נמוך כל הזמן ורק בעת התקף לתגבר את התאוטרד.
    מאחר ושמעתי מרופאים השוללים את התרופה הזאת - אני תוהה , למה ? והאם בדיקה של רמת תאופולין יכולה לעזור לקביעת מינימום מינון לתחזוקה תקינה.
    בתודה שושית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תאוטרד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    02/08/2010

טאופילין אינו חומר בנמצא באופן טבעי בגוף של בן אדם ויכול להגיע לשם רק ע"י מתן תרופה (טאופילין בכדורים - טאוטרים או טאוטארד - שדרך אגב הופסק לו ייצור, או במתן תוך ורידי - במקרים של התקף אסתמה חד שלא מגיב לטיפול רגיל).
    טאופילין הינה תרופה מאוד ותיקה ועדיין בשימוש שחולים עם אסתמה או COPD אך תפקידה משני מאז שקיימות תרופות של עשורים אחרונים (בעיקר משאפים סטרואידליים ומרחיבי סימפונות משני המינים) , וזה קודם כל בגלל יעילות נמוכה של טאופילין לעומת תרופות הנ"ל .
    שימוש עיקרי של טאופילין הוא בטיפול קבוע לאסתמה או COPD שמידה וכך החליט רופא המטפל.
    מהצד השני , טאופילין הינה תרופה עם בטיחות נמוכה בהרבה מאשר בשאר תרופות לאסתמה וCOPD ולכן מקובל לעקוב אחרי רמות טאופילין אצל החולים מקבלים טיפול כרוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו