האם חרדה יכולה להשפיע על הדיפוזיה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• האם חרדה יכולה להשפיע על הדיפוזיה?
    ד``ר שבתאי ורסנו
    03/08/2010

עשיתי בדיקת דיפוזיה +תפקודי ריאות הדיפוזיה יצאה 70% והתיפקודים תקינים לחלוטין אני סובלת מחוסר אויר ולכן הבדיקות...הרופא אמר לי שהכל תקין אצלי ושאני סובלת מחרדה כי יש לי את זה כמה שנים ושום טיפול כמו משאפים לא עוזר לי אז לכן האבחנה היא חרדה בלבד.
    רציתי לשאול האם חרדה יכולה להשפיע על הדיפוזיה????יש לציין שעשיתי בדיקת דיפוזיה לפני 4 חודשים והיא יצאה תקינה .מוגלובין שלי 11.9

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ש

רוית
    04/08/2010

שכחתי גם לומר שהרופא ריאות ציין שחוץ מחרדה הכושר הגופני שלי ירוד מאוד לפי בדיקות אגומטריה לב זה היה הסיכום שם ולכן זה משפיע אכן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    07/08/2010

בדיקת דיפוזיה אינו מדד מדויק ויתכן במקרה בספציפי רופא יועץ הגיע למסקנה שבדיקה בגדר הנורמה אחרי איסוף של כל נתונים (כולל אנמנזה, בדיקה גופנית ובדיקות עזר נוספות) . חרדה אינה סיבה לירידת דיפוזיה. באופן כללי דיפוזיה של 70% בדרך כלל אינה סיבה לקשיי הנשימה גם בתנאיי שבדיקה נעשתה טכנית נכון ועשו תיקון להמוגלובין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו