מחלת COPD

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• מחלת COPD
    אתי
    14/11/2007

אני אובחנתי לפני 3 שנים כחולה ב- COPD KT אושפזתי א חרי שהיתה לי התקף של קוצר נשימה.
    מאז אני משתמשת בסימבוקרט.
    שמעתי על התרופה החדשה שנכנסה לסל הבריאות.
    מה התרופה הזו יותר טובה מהסימבוקרט והאם אין נזק שמשתמשים הרבה זמן עם תרופה שהיא סטרואידית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת COPD

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת COPD

ד''ר שבתאי ורסנו
    15/11/2007

שלום,
    אני לא בטוח אם אינך מבלבל בין COPD ואסתמה אף כי שתי המחלות עלולות לקרות באותו אדם בו זמנית. אני מניח שהתרופה החדשה אליה אתה מתכוון היא XOLAIR. מדובר בטיפול בזריקות המיועד רק לאסתמטיים, שהם בנוסף אלרגיים לאלרגן כל-שנתי, ואינם מאוזנים על הטיפול התרופתי המקסימלי האחר שקיים בשוק. שאלה נוספת היא האם במקרה שלך יש אינדיקציה ברורה לשימוש בסימביקורט. במידה וקיימת אינדיקציה כזו, העונה להמלצות ארגון הבריאות העולמי, הרי שעלייך להשתמש בטיפול זה מכוון שההמלצות מתבססות על מידע רפואי שנאגר עד כה. תופעות הלוואי של סטרואידים במשאף, לעומת סטרואידים בטבליות או בזריקות הוא זניח, כאמור כשיש אנדקציה רפואית לשימוש בהם.

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו