אסתמה, בדיקת תגר מטכולין ופרופיל

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסתמה, בדיקת תגר מטכולין ופרופיל
    עדי
    22/08/2010

שלום,
    הנני נמצא כ-3 שבועות בטירונות קרבית. פרופיל 72. הנני סובל מאסתמה ומאלרגיה מגיל 8. בבדיקות אלרגיה נמצא שאני מאוד אלרגי לאבק, זית ודשא. רופאים מומחים לריאות המליצו שלא אשרת באבק ובצמחיה. למרות זאת קבעו לי פרופיל 72. בבדיקת תגר מטכולין שבוצעה לי ביום הגיוס נרשם שלא נצפתה עדות לתגובתיות מוגברת של הסימפונות ולכן לא הורידו לי את הפרופיל ונשלחתי לשרת כלוחם.
    מאז גיוסי לטירונות, אני מאוד סובל. אני נמצא בשדה עם הרבה מאוד אבק, יש לי התקפי קוצר נשימה מספר פעמים ביום ואני משתמש בוונטולין. בלילה אני לא מצליח לנשום ולכן לא ישן. עקב המצב אף חליתי בדלקת גרון.
    שאלתי: האם בדיקת תגר מטכולין היא הבדיקה שבאמצעותה קובעים את סוג האסתמה או הסימפטונים מהם אני סובל והתדירות שלהם? מה אני יכול לעשות?
    בתודה,
    עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסתמה, בדיקת תגר מטכולין ופרופיל

ד''ר שבתאי ורסנו
    24/08/2010

שלום,
    תגר מטאכולין שלילי לא תומך באבחנה של אסתמה. יחד עם זאת מכוון שיש לך רקע אלרגי אני ממליץ שתבקש הפנהייה למרפאת ריאות בחר,פ לרופא מומחה, אלרגולוג או רופא ריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו