קורס טיס, אסטמה.

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• קורס טיס, אסטמה.
    ברק צלקישוילי
    03/09/2010

שלום שמי ברק ואני מועמד לקורס טיס.

כרגע נפסלתי משום שעברתי את בדיקת המטכולין וקיבלתי תוצאה חיובית על הסף(15%).
    השאלה שלי היא על מה הבדיקה מצביעה, ואם אחזור על הבדיקה האם יהיו תוצאות שונות מאיזושהי סיבה?

בנוסף, רציתי לדעת אם לדעתך ערעור רפואי בצרוף הפניית רופא יכול להשפיע על הפסיקה.
    אני מתאמן בכושר קרבי ומטפס הרים ועוד הרבה דברים שאני רואה שהאסטמה שלי לא משפיעה עליהם (וכל זאת ללא המוטיבציה לשירות הצבאי ולשירות בחיל האוויר) , האם תסמינים קלים לאסטמה (כפי שחשדו הבודקים כשהגיעה תוצאה חיובית) מכריעים עד כדי כך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קורס טיס, אסטמה.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עבר רפואי

ברק צלקישוילי
    03/09/2010

רציתי להוסיף, שהאסטמה ליוותה אותי עד גיל 10 ומאז אני ללא טיפול והשגחה. במהלך הילדות התאמנתי גם בספורט וקרו לי 1-2 מקרים של קוצר נשימה והשתמשתי במשאפים ואינלציה לתקופה של שנה. גם רציתי לדעת, איך המחלה והשפעתה נקבעים אם היא לא נגרמה מהידבקות על ידי גנים תורשתיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורס טיס, אסטמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    05/09/2010

שלום,
    בילדותך אובחנת כאסתמטי. האם סבלת/סובל מנזלת אלרגית?. סיפור משפחתי של אסתמה ואלרגיה ? כל הנתונים האלו חשובים בכדי לקבל רושם. מבחן תגר מטאכולין נחשב לריכוז מטאכולין עד 8 מג/מל שגורם ירידה בזרימה כדי 20% ולא 15% כך שלא ברורה לי התשובה "על הסף". 15 % ירידה זה לא מבחן חיובי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

ברק צלקישוילי
    05/09/2010

סובל מפעם לפעם מנזלת, יש במשפחה אלרגיה לאבק שאצלי לא קיימת( הייתי בהרבה מקומות עם אבק שלא השפיעו עליי) והאסתמה לפי ההורים קיבלתי בחדר לידה בגיל שלושה חודשים, אין סיפור משפחתי של אסתמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

ד''ר שבתאי ורסנו
    07/09/2010

בנתונים שהצגת כולל תגר מטאכולין של 15%, נראה לי כי יש מקום לערעור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..

ברק צלקישוילי
    07/09/2010

תודה רבה על התשובה, מקווה שהערעור יצליח.
    אם תוכל להוסיף ניסוח שיצדיק עירעור זה יהיה מעולה.

שוב תודה =]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו