מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קורס טיס, אסטמה.ברק צלקישוילי03/09/2010
שלום שמי ברק ואני מועמד לקורס טיס.
כרגע נפסלתי משום שעברתי את בדיקת המטכולין וקיבלתי תוצאה חיובית על הסף(15%).
השאלה שלי היא על מה הבדיקה מצביעה, ואם אחזור על הבדיקה האם יהיו תוצאות שונות מאיזושהי סיבה?
בנוסף, רציתי לדעת אם לדעתך ערעור רפואי בצרוף הפניית רופא יכול להשפיע על הפסיקה.
אני מתאמן בכושר קרבי ומטפס הרים ועוד הרבה דברים שאני רואה שהאסטמה שלי לא משפיעה עליהם (וכל זאת ללא המוטיבציה לשירות הצבאי ולשירות בחיל האוויר) , האם תסמינים קלים לאסטמה (כפי שחשדו הבודקים כשהגיעה תוצאה חיובית) מכריעים עד כדי כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבר רפואי
ברק צלקישוילי03/09/2010רציתי להוסיף, שהאסטמה ליוותה אותי עד גיל 10 ומאז אני ללא טיפול והשגחה. במהלך הילדות התאמנתי גם בספורט וקרו לי 1-2 מקרים של קוצר נשימה והשתמשתי במשאפים ואינלציה לתקופה של שנה. גם רציתי לדעת, איך המחלה והשפעתה נקבעים אם היא לא נגרמה מהידבקות על ידי גנים תורשתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קורס טיס, אסטמה
ד''ר שבתאי ורסנו05/09/2010שלום,
בילדותך אובחנת כאסתמטי. האם סבלת/סובל מנזלת אלרגית?. סיפור משפחתי של אסתמה ואלרגיה ? כל הנתונים האלו חשובים בכדי לקבל רושם. מבחן תגר מטאכולין נחשב לריכוז מטאכולין עד 8 מג/מל שגורם ירידה בזרימה כדי 20% ולא 15% כך שלא ברורה לי התשובה "על הסף". 15 % ירידה זה לא מבחן חיובי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
ברק צלקישוילי05/09/2010סובל מפעם לפעם מנזלת, יש במשפחה אלרגיה לאבק שאצלי לא קיימת( הייתי בהרבה מקומות עם אבק שלא השפיעו עליי) והאסתמה לפי ההורים קיבלתי בחדר לידה בגיל שלושה חודשים, אין סיפור משפחתי של אסתמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוספת
ד''ר שבתאי ורסנו07/09/2010בנתונים שהצגת כולל תגר מטאכולין של 15%, נראה לי כי יש מקום לערעור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
ברק צלקישוילי07/09/2010תודה רבה על התשובה, מקווה שהערעור יצליח.
אם תוכל להוסיף ניסוח שיצדיק עירעור זה יהיה מעולה.
שוב תודה =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)