החמרה כללית באסטמה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• החמרה כללית באסטמה
    מורן
    19/11/2007

שלום רב,

לפני מעלה מחצי שנה התחלתי בעבודה חדשה, בזמן נסיעה לחו"ל דרך העבודה התקררתי, חזרתי והרופא סירב לתת לי אנטיביוטיקה למשך 3 שבועות, בזמן שהתקפי האסטמה החריפו, בטענה כי אני לא בהתקף אלא מתקשה לנשום עקב השמנה. החלפתי רופא וקיבלתי אנטיביוטיקה, אך מאז חלה הדרדרות חריפה בהתקפי האסטמה שלי. השאלות שלי הן:

1. היתכן כי בעקבות העובדה שלא קיבלתי אנטיביוקיקה בזמן המצב הידרדר באופן קבוע? (אני לא אומרת שזה המיקרה, אני רק טוהה, ברור לי שלא ניתן להוכיח)

2. האם יתכן כי ההידרדרות חלה בעקבות משהו (כמו מזגן, שטיחים מקיר לקיר) שהיה במקום העבודה? אם כן הפסקת עבודה אמורה לשפר את המצב? או יתכן כי הגיל משפיע על המצב הבריאותי שלי? (אני בת 33 וחולת אסטמה מגיל 8, תחילה קשה, אחר כך בינוני, לסירוגין לפי תקופות חיים קל)

3. אחד הבעיות שלי היא שכשהרופאים מקשיבים לריאות שלי, לעיתים קרובות, הם לא שומעים ציפצופים. חלקם מתייחסים ל"ספזם" שהם שומעים (וגם אני שומעת), והקושי הנשימתי בעצם מופיע חד וברור רק בבדיקות במכשירים מיוחדים. מה ההבדל בין הציפצופים ל"ספזם" למה חלק מהרופאים טוענים שזה כלום, למרות שרואים בבירור שקשה לי לנשום, כאילו שרצתי מרטון אחרי כל מאמץ הכי קטן?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החמרה כללית באסטמה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החמרה כללית באסטמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    20/11/2007

שלום,
    זהומים חיידקיים בד"כ לא גורמים להחרפת אסתמה, לעומת זהומים וירליים שכן עושים זאת (אך בהם לא ניתן לטפל באנטיביוטיקה).
    אסתמה עלולה להחמיר מחשיפות שונות כולל במקום העבודה ובד"כ בהתנתקות ממקום העבודה עשוי לחול שיפור.
    אסתמה, בעקר האלרגית, עלולה לשנות מהלך בתקופות שונות בשנה. משקל יתר עלול להחמיר את מהלכה הטבעי של האסתמה וירידת משקל עשוייה להפחית חומרה.
    לגבי ציפצופים הם בד"כ ביטוי להצרות הסימפונות וספזם (התכווצות שריר הסימפונות) הוא אחת הסיבות להצרות ושמיעת ציפצופים. הדרך להתרשם מחסימה היא לא על ידי שמיעת ציפצופים אלא על ידי תלונותיך + ספירומטריה (תפקוד ריאה) או מד שיא-נשיפה שאת יכולה לרכוש בבית מרקחת ולקבל הסבר על השימוש.

בברכה,
    ד"אר שבתאי ורסנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו