פענוח צילום ריאות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• פענוח צילום ריאות
    מגי
    16/09/2010

שלום לך דר'
    לפני שלושה שבועות נתגלה אצלי נגיף מחלת הנשיקה. לאחר שלושה שבועות ואני עדיין סובלת מחום גבוהה שעולה כל הזמן. רופאת המשפחה שלחה אותי לצילום ריאות. לא היה פענוח של רופא רנטגן אז לפי התקליטור היא הבחנה דלקת ריאות ונתנה לי טיפול תרופתי. קבלתי כרגע את הפענוח וכיוון שהרופאה אינה מקבלת היום אין לי מושג אם זה דלקת ריאות. הפענוח אומר: צללים פסיים אטלקטטיים בבסיסי הריאות ובאונה תיכונה מימין ובלינגולה משמאל. הרחה קלה של שערי הריאות. סרעפת מימין מורמת. צל הלב אינו מורחב.
    אני בת 55 ויש לי אסטמה.
    אודה לך אם תענה לי בהקדם כדי שאוכל לדעת אם לקחת אנטיביוטיקה שהרופאה נתנה לי ואם יש קשר למחלת הנשיקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח צילום ריאות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    16/09/2010

ממצאים האלה אינם ספציפיים ויכולים להיות גם בזמן דלקת ריאות זיהומית וגם בזמן תהליכים דלקתיים אחרים ("מחלת הנשיקה" היא מחלה ויראלית ע"י נגיף EB ). במידה ורופא המטפל נתן טיפול אנטיביוטי, יכול להיות החלטה נובעת לא רק מהממצאים בצילום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו