avm

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• avm
    דניאל
    16/09/2010

שלום!
    אני בת 30, אחרי PE, ו TIA חולף, בעלת קרשיות יתר הומוזיגוטית לפקטור II. מטופלת בקומדין.
    סביב הבדיקות לבירור כיצד עבר קריש מדם וורידי לעורקי נשלחתי לבצע TCD+ הזרקת בועיות. הבדיקה יצאה חיובית עברו (19 ׁMES) המתאימים ל right to letf sunt. נשלחתי לבצע TEE. שם נצא PFO קטן דו צדדי.
    בתה"ש נאמר לי כי לא ניתן לצנתר את המקום בשל גודלו אלא רק בניתוח. נשלחתי לחוות דעת שניה אצל מומחה למומי לידה וכשהוא ראה את ה TEE הוא לא הצליח לראות את הבועיות וטען שאולי מדובר ב AVM ריאתי.
    אציין כי אני בשיקום ריאות עקב ירידה בנפחי הריאה, מבחן מאמץ משולב הראה בעיה קרדיווסקולרית עם אפשרות של מחלת כלי דם ריאתית. קשה לי להתאמץ אני מרגישה כאבים בחזה וכן עברתי לפני כ 4 חודשים אירוע של מיצר אוויר שלווה בירידה בסיטורציה (75%) כאבי בחזה וקושי בנשימה.מאז כאבים חוזרים וחשש להישנות האוויר.
    CT אנגיו שלל תסחיף חוזר.  
    האם למרות הכל יכול להיות שאכן מדובר ב AVM?
    במה מתבטא הAVM? האם גורם למחלת ריאות???
    עצם העובדה שנעשה CT אומנם בשאלה של תסחיף אם היה ממצא שכזה לא היו מציינים אותו? מבולבלת מאוד וזקוקה לעזרה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    avm

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    16/09/2010

ARTERIOVENOUS MALFORMATION הינו פגם מולד בריאה ברוב המקרים, ולעיתים קרובות הינם ביטוי של hereditary hemorrhagic telangiectasia . מגוון רחב של אפשרויות קליניות: בין ממצא מקרי בצילום או CT חזה לבין מחלה ריאתית עם קשיי הנשימה, גנחת הדם, ירידה בחמצון.
    במידה ונעשה CT חזה עם הזרקת חומר ניגוד ולא תואר לפחות חשד לAVM הופך אפשרות זאת לא סבירה (למרות שבמקרה של חשד לAVM דרוש פרוטוקול הזרקה וסריקות יחודי)
    במידה והועלתה אפשרות של AVM, ניתן לעשות רביזיה של CT אנגיו שבוצע, במידה ואין חשד אחרי ראייה מכוונת בצילומים , דבר הופך אבחנת AVM בריאה לבלתי רלוונטית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו