xolair ותופעות לוואי

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• xolair ותופעות לוואי
    מיקה
    18/09/2010

אני בת 50, סובלת מאסטמה לא מאוזנת(מטופלת בסינגולאיר, סימביקורט, ונטולין ופרדניזון במידת הצורך), סכרת (מטפורמין) ויתר לחץ דם (אנלדקס). לפני שלושה חודשים חוויתי בצורה קשה שוק אנפילקטי לאחר לקיחת אופטלגין.
    לפני כחודש התחלתי טיפול באסטמה ב-xolair,(אמפולה וחצי, המוזרקות לשתי הזרועות) כאשר רופא הריאות והאלרגולוג מודעים לשוק האנפילקטי שעברתי והסבירו לי כי אחת מתופעות הלוואי של הזריקה יכולה להתבטא בשוק כזה.
    למרות הכל, הומלץ על טיפול והשגחה ושימת לב לכל תופעה חריגה.

הזריקה הראשונה עברה באופן תקין.
    שבועיים לאחר מכן קיבלתי את הזריקה השנייה - כעבור שלוש ורבע שעות נרדם כל איזור השפתיים והתנפח - ולחץ הדם עלה ל - 180/100, חלף ללא טיפול לאחר כשעה וחצי,
    ולאחר כשמונה שעות חזרה תחושת ההירדמות לכשעה.

את הזריקה השלישית לא קיבלתי מהחשש מתופעת לוואי חמורה יותר.
    לאחר שכנראה הרופאים התייעצו ביניהם, הציעו לי כי בכל מקרה, חבל ש'אפספס' את יעילות התרופה והשפעתה לאורך זמן על מצב האסטמה, והוצע לי לשקול לקבל את הזריקה בבית חולים באישפוז יום למשך כשש שעות, וזאת למשך שלושה חודשים.
    אם במהלך שלושת החודשים הטיפול יעבור באופן תקין - אמשיך לקחת במרפאה,
    ובכל מקרה, אם קורה משהו - בבית חולים יש אפשרות לטפול בכל מצב חירום.

אני מתלבטת, היות ותופעות הלוואי יכולות להגיע במשך 24 שעות
    והיות ואני יודעת מראש כי אני מוּעדת לאותן תופעות לוואי, על אף שה- xolair אינו מאותה משפחה של האנסייד שאליה שייך האופטלגין.

בינתיים הרופא ממתין לתשובתי, ואני לא יודעת מה לענות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    xolair ותופעות לוואי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    18/09/2010

תגובה אנפילקטית לקסולייר הינה דבר נדיר מאוד, אך יכולות להיות תופעות לוואי קלות יותר שהן בתחום תגובות של מערכת החיסון (קסולייר הינו נוגדן כנגד הנורדן). בכל מקרה במידה ולא מתפתחת תגובה אנפילקטית תוך שעה-שעתיים, לא סביר שהיא תתחיל מאוחר יותר (שאר תופעות לוואי יכולות לפי המנגנון שלהם להיות אחרי מספר שעות וגם ימים). לכן יש הגיון בהמלצת רופא המטפל.
    דרך אגב, אופטלגין אינו שייך למשפחת NSAID

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מיקה
    18/09/2010

אמשיך עם הטיפול בהשגחה.

הבטתי כעת בעלון של האופטלגין, אכן, לא מצויין כי הוא ממשפחת ה NSAID,
    אך האלרגולוג נתן לי רשימה של תרופות שעקב השוק האנפילקטי אסור לי לקחת אותן, למשל כמו ארקוקסיה, וולטרן, נקסין, אדקס, נורופן ועוד כמה.
    אתייעץ שוב היות ובאמת השאלה הזו אינה קשורה לאסתמה/ריאות.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו