מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פולמונרי המוסידרוזיסשני26/09/2010
כאשר הייתי בת 13 התגלתה אצלי המחלה ,בעקבות שיעול בלתי פוסק וצילום של הריאות בו התגלה מצב חמור,אך חיצונית לא נשקף דבר ,לאחר הצילום ובדיקת תפקודי ריאות, דוקטור סופרמן החישה אותי לביה"ח דנה ,באותו זמן לא ידעו עדיין מה הבעיה בדיוק,חשבו בהתחלה שמדובר בדדלקת ריאות ,לאחר כמה ימים עלו על כך שמדובר בהמוסידרוזיס ,ניסו כל מיני תרופות שכנראה לא הועילו ולבסוף החליטו לטפל בפרדניזון וברונכוסקופיה ,הוריי קיבלו את הרושם שהרופאה אינה בקיאה מספיק בנושא ולקחה על עצמה עניין שהוא די גדול עליה ,מאחר והם הרגישו שהמינונים שהיא נתנה לי היו מאוד גבוהים ומיותרים ובעלי השלכות בלתי הפיכות(הם ראו שרוב הידע שלה בקשר למחלה נלקח מהספרים ושהיא די לחוצה),לכן החליטו לפנות לרב פירר שהפנה אותנו לפרופ גודפרי בהדסה עין כרם ,הרגשנו שאנחנו לחלוטין בידיים הנכונות, הוא החל להוריד במינון(אני לא זוכרת אם המינון החל ב80 או 60 מאחר ובהתחלה קיבלתי אותו בעירוי) באופן הדרגתי בתוספת פלקוואניל,הטיפול באופן כללי,היה למשך חצי שנה ובמהלכה ירד באופן הדרגתי ל5 מ"ג עד והופסק לחלוטין, נאמר לי שאני בריאה ומאז הכל בסדר גמור,יש לציין שאני מעולם לא הרגשתי במחלה גם לא בזמן הטיפול ,חוץ מסממנים החיצוניים בעקבות הפרדניזון(פני ירח,סימני מתיחה,עלייה במשקל וכו...),שאלותיי ,בעיקרון,הן האם המחלה עשויה לחזור ,מהם הסיכויים,ובנוסף דבר שמטריד אותי נורא הוא אובדן אלסטיות העור ,שגיליתי לאחר כשנה של הפסקת הטיפול מאחר ונוצרו לי המון סימני מתיחה באיזור הישבן החזה הירכיים סביב הקרסוליים מאחורי הברכיים ,האם ישנן דרכים להשיב את האלסטיות לעור שאבדה בעקבות פרדניזון?
כיום אני בת 26. סליחה על אורך השאלה,אשמח לתשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין26/09/2010בהמוסידרוזיס ריאתית שהיא מחלה די נדירה קיימת חלוקה לסוג מחלה אלומה (אידיופאטית) או משנית למחלות שונות (כולל זיהום ריאתי) . תחזית של המחלה תלוי בגורם (או היעדר גורם ברור ) להומיסידרוזיס.
תופעות לוואי עוריות משניות לסטרואידים סיסטמיים אינם הפיכים בדרך כלל. במידה וקיימת בעיה אסטטית, כדאי להתיעץ עם רופא עור ורופא פלסטיקאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)