מה עדיף ct או מיפוי עצמות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• מה עדיף ct או מיפוי עצמות
    תום
    28/09/2010

השאלה מה עדיף c.t. או מיפוי עצמות הינה בגלל שאני בן 38 ומעשן כ-3-4 סיגריות ביום עם הפסקות והנני סובל כמעט שנה מכאבים באזור החזה הימיני, רוב הפעמים זה כאשר אני מתכופף מסתובב בזוית מסויימת, הרופא האורטופדי שלל בעיה אורטופדית למרות שאני סובל מכאבי גב די חזקים ושלח אותי לפיזיותרפיה, עשיתי גם תיפקוד ריאות הנשיפה שיצא בגבול התחתון של התקין רופא משפחה עשה לי צילום רנטגן רגיל מכל הכיוונים ויצא תקין ואז הפנה אותי לקרדיולוג שעשה לי אולסרדאונד אקו לב + מאמץ ויצא תקין, אבל מטריד אותי שהכאב ממשיך וחשבתי להתייעץ עם הרופא אולי לעשות c.t. או מיפוי - לוודא שחס וחלילה אין משהו אחר - ולכן לפני שאדבר עם הרופא אשמח לדעת על ההבדלים ולחסוך בזמן, ולפי מה שתיארתי כאן מה זה יכול להיות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עדיף ct או מיפוי עצמות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    01/10/2010

במידה וכאב חזה הם חשודים שבאים ממקור גרמי, יש מקום לבצע מיפוי עצמות. החלטה האם לבצע בדיקה צריכה להיות של אורטופד או רופא המשפחה. לגבי צורך לבצע CT חזה , יש לפנות ליעוץ אצל רופא ריאות (החלטה צריכה להתקבל על קלבת פרטים מלאים על המקרה, כולל בדיקה פיזיקלית ועיון בתוצאות בדיקות עזר- כולל צילום חזה). מיפוי עצמות וCT הינם בדיקות הדמייה שונות, ואחד אינה שוללת צורך בשנייה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה מקור גרמי?

תום
    03/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה מקור גרמי? - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    04/10/2010

שלום,
    גרמי הכוונה עצם. מקור גרמי= ממקור של עצם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו