COPD שאינו מגיב לטיפול

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• COPD שאינו מגיב לטיפול
    ענת
    28/09/2010

שלום רב
    אני אשה בת 57 וב-17 השנים האחרונות סבלתי מאסטמה (שהייתה מאוזנת לחלוטין באמצעות סרטייד), משיעול כרוני שנמשך כבר 5 שנים ובשנתיים האחרונות מ-COPD עם שינויים אינטרסטיציאליים בריאות.
    מעולם לא עישנתי, ותמיד שמרתי על תזונה מאוזנת מלווה בהתעמלות וריקודים.משקלי היה נמוך עד תקין.
    האסטמה איננה נגרמת מבסיס אלרגי, רמת הנוגדנים שלי נמוכה והאאוזונופילים בדם תקינים.
    בשנה האחרונה עלו הנויטרופילים בבדיקות הדם מעל הנורמה והלימפוציטים נמוכים (מעט מתחת לגבול התחתון). בכיח מגורה נמצאה ניוטרופיליה ואאזונופיליה.
    ללא קשר לאבחון המחלה הטיפול זהה- מרחיבי סימפונות אם בסרטייד, פורדיל או ספיריבה ונוגדי דלקת שהם נגזרות שונות של קורטיזון.
    השילוב הזה אינו עובד (הספיריבה מעולם לא עבדה אך לא ניסיתי אותה מעבר לחודש וחצי)והנשימה שלי מדרדרת במהירות.
    האם קיימת גישה נוספת לטיפול ב-COPD מהמקור שתארתי?
    בברכה
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    COPD שאינו מגיב לטיפול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    29/09/2010

אסתמה אחרי שנים של המחלה יכולה להפוך לCOPD , אך ישנם אנשים בהם קיימות שתי המחלות יחד. COPD לא תמיד מגיבה לטיפול , יעילות התרופות בדרך כלל נמוכה בהרבה מאשר באסתמה.
    לפי תאור קיים יש לשלול מחלה אינטרסטיציאלית שיכולה להיות הסבר נוסף לקשיי הנשימה המחמירים
    במקרים מורכבים כמו שהוצג, יד להגיע לרופא ריאות לצורך התיעצות על המשך אבחון/טיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו