מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם ניתוח פנאומוטורקס מותיר צלקות?ד``ר שבתאי ורסנו28/09/2010
רציתי לשאול אם ניתוח פנאומוטורקס משאיר צלקות בבית החזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין29/09/2010טיפול בחזה אויר (פנאומוטוראקס) חד הינו ע"י הכנסת נקז, דבר משאיר צלקת קטנה מאוד אם בכלל. במידה ודרוש ניתוח לתיקון סיבות אפשריות לחזה אויר , אותו בדרך כלל מבצעים היום בניתוח טוראקוסקופי (בעזרת מצלמות). בניתוחים מסוג זה לא פותחים את בית החזה אם עושים מספר חתכים לצורך החדרת ציוד רפואי לתוכו. לכן נשארות מספר צלקות קטנות ולא צלקת אחד ארוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנאומטורקס
ליאורה30/09/2010אוקי תודה,
לפני כחודש חוויתי פנאומוטורקס ספונטני בצד שמאל ,לאחר הטיפול עם הנקז הומלץ לי לעשות CT.
בממצאי ה CT נאמר "בולות אימפזמתיות בפסגות של שתי הריאות בעיקר בימין"
מה זה אומר?..האם זה מחייב ניתוח? ובנוסף שמעתי שהבולות יכולות לעבור מעצמן עם הזמן זה נכון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין30/09/2010במקרה של חזה אויר חד פעמי, סבירות לארוע השני אינו גבוה. במידה והיו 2 ארועים או יותר של חזה אויר ספונטני, אז מומלץ ניתוח תיקון. בולות או סיבות הנוספות שיכולות לגרום באופן ישיר לחזה אויר הם יכולות להיות סיבה לבצע תיקון כירורגי ללא קשר למספר ארועים של חזה אויר בעבר.
בולה לא בהכרח סיבה לחזה אויר במקרה פרטני אך בדרך כלל אינה חולפת לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ
ליאורה03/10/2010לפי תשובתך אני מבינה כי לא חייב לבצע את הניתוח אם חוויתי רק פעם אחת חזה אוויר,
היום הייתי בבית החולים לצורך ייעוץ עם תוצאות ה CT והרופא אמר לי שחייב לעשות את הניתוח פעמיים כלומר ניתוח לכל צד.
אני לא כל כך מעוניינת לבצע אותו אבל אם חייב לא תהיה לי ברירה.
השאלה שלי היא האם באמת חייב לבצע את הניתוח אם בתוצאות ה CT נאמר "בולות אינפזמטיות בפסגות של שתי הריאות"?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)