האם ניתוח פנאומוטורקס מותיר צלקות?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• האם ניתוח פנאומוטורקס מותיר צלקות?
    ד``ר שבתאי ורסנו
    28/09/2010

רציתי לשאול אם ניתוח פנאומוטורקס משאיר צלקות בבית החזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    29/09/2010

טיפול בחזה אויר (פנאומוטוראקס) חד הינו ע"י הכנסת נקז, דבר משאיר צלקת קטנה מאוד אם בכלל. במידה ודרוש ניתוח לתיקון סיבות אפשריות לחזה אויר , אותו בדרך כלל מבצעים היום בניתוח טוראקוסקופי (בעזרת מצלמות). בניתוחים מסוג זה לא פותחים את בית החזה אם עושים מספר חתכים לצורך החדרת ציוד רפואי לתוכו. לכן נשארות מספר צלקות קטנות ולא צלקת אחד ארוכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנאומטורקס

ליאורה
    30/09/2010

אוקי תודה,

לפני כחודש חוויתי פנאומוטורקס ספונטני בצד שמאל ,לאחר הטיפול עם הנקז הומלץ לי לעשות CT.

בממצאי ה CT נאמר "בולות אימפזמתיות בפסגות של שתי הריאות בעיקר בימין"

מה זה אומר?..האם זה מחייב ניתוח? ובנוסף שמעתי שהבולות יכולות לעבור מעצמן עם הזמן זה נכון?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    30/09/2010

במקרה של חזה אויר חד פעמי, סבירות לארוע השני אינו גבוה. במידה והיו 2 ארועים או יותר של חזה אויר ספונטני, אז מומלץ ניתוח תיקון. בולות או סיבות הנוספות שיכולות לגרום באופן ישיר לחזה אויר הם יכולות להיות סיבה לבצע תיקון כירורגי ללא קשר למספר ארועים של חזה אויר בעבר.
    בולה לא בהכרח סיבה לחזה אויר במקרה פרטני אך בדרך כלל אינה חולפת לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ

ליאורה
    03/10/2010

לפי תשובתך אני מבינה כי לא חייב לבצע את הניתוח אם חוויתי רק פעם אחת חזה אוויר,

היום הייתי בבית החולים לצורך ייעוץ עם תוצאות ה CT והרופא אמר לי שחייב לעשות את הניתוח פעמיים כלומר ניתוח לכל צד.

אני לא כל כך מעוניינת לבצע אותו אבל אם חייב לא תהיה לי ברירה.

השאלה שלי היא האם באמת חייב לבצע את הניתוח אם בתוצאות ה CT נאמר "בולות אינפזמטיות בפסגות של שתי הריאות"?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו