מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

ניסיתי
לירון30/10/2010הוא אמר לי שהוא לא רופא אף אוזן וגרון לא רופא עיניים לא נוירולוג וכו' ואסור לו לכתוב שום דבר בכרטיס שלי. .אפילו באתי אח"כ עם אמא שלי ואותו דבר.נאלצתי לחפש וללכת לכמה רופאים פרטי ולכל אחד לשלם מאות שקלים. עכשיו אמא שלי שולחת פקסים ונראה מה יהיה. וזה לא הוגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין אסתמה לבין ברונכיטד``ר שבתאי ורסנו30/09/2010
מה ההבדל בין אסטמה לברונכיט (בקשר אלי ולאמא שלי)
בילדות היתה לי ברונכיט ספסטית שעברה ולאחרונה קיבלתי ברונכיט והייתי בבית חולים כי לא יכולתי לנשום, וסיפרתי את זה אז כתבו שהיתה אסטמה בילדות. לאמא שלי יש אסטמה רב הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטים
לירון30/09/2010אני בת 36 לא מעשנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין30/09/2010מבחינת התסמינים יכול להיות הבדל די מינימלי: ביטוי של שתי המחלות הינו שיעול קשיי הנשימה. ברונכיטיס יכולה להיות חריפה , בדרך כלל בזמן זיהומים בדרכי אויר או כרונית (בחלקו גדול אצל מעשנים או אצל אנשים עם חשיפה לאבק מזיק) . מברונכיטיס חריפה מבריאים . ברונכיטיס כרונית ברוב המקרים לא ניתנת לריפוי. אסתמה הינה מחלה כרונית שגם היא לא ניתנת לריפוי , גם כששנים אין תסמינים נשימתיים היא נמצאת ברקע ותמיד יכולה להופיע.
יש קשר משפחתי אצל חולי אסתמה. נכון להיום לא ידוע על גורם גנטי או קשר משפחתי במקרים של ברונכיטיס כרונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלחתי תשובה ולא רואים אותה אז שוב
ל24/10/2010אין לי רישומים בקופת חולים ממתי שהיה לי ברונכיט כי זה היה אצל רופאת ילדים ובעיר אחרת ומאז המיקוד הרפואי שלי עבר למשהו אחר. אז עברתי טיפול מיוחד אצל הרופאת ילדים שנועד לגמול אותי מהברונכיט. כששומעים שהיתה לי ברונכיט בילדות ולא יודעים שהיא עברה לי, איך יכולים לדעת שזאת ברונכיט חדשה ולא ברונכיט כרונית? חוץ מזה אז עשו לי טסטים ויצא שאני רגישה לאבק והמידע הזה לא עבר לשום מקום אז לא יכולים לאבחן אותי נכון.
המיקוד הרפואי שלי עבר למשהו אחר מאז שהיתה לי ת. ד. ומאז כל אחד חושב משהו אחר כי נפגעתי בעיקר בעין ואובחנתי בעיקר כפגועת מח . זה לא קשור אבל אני מאוד רגישה בגלל זה לטעויות באבחונים. ולאחרונה כאמור חזרה לי הברונכיט ומעצבן אותי שכנראה אין לי אבחון מדוייק. האם האויר של חיפה יכול לגרום לי ברונכיט בגלל שהייתי רגישה לאבק? האם אני עדיין רגישה לאבק אם הייתי פעם רגישה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין26/10/2010הבדל בין ברונכיטיס כרוניות עם החמרות והטבות לאורך שנים וברונכיטיס חריפה והופכת לכרונית הוא על סמך היסטוריה רפואית ולא תמיד קל לדעת זאת. מבחינת הרפואית דבר זה אינו חשוב כל כך כאינו גורם לשינוי בהחלטה הטיפולית . מה שחשוב לברר האם מדובר באסתמה או ברונכיטיס כרונית , במקרים גבוליים דרוש יעוץ ומעקב אצל רופא ריאות כדי לקבל תמונה ברורה.
רגישות לגורמים אלרגיים אינו בהכרח קבוע לכל החיים ובמידת החשד יש להתיעץ עם רופא אלרגולוג
ידוע שלזיהום הסביבתי ישנה השפעה על מחלות דרכי האויר (אסתמה וברונכיטיס כרונית) אך לא תמיד ניתן להעריך או למדוד זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי אצל רופא ריאות
ל28/10/2010הוא שלח אותי לסדרת בדיקות.
אתמול עשיתי צילום רנטגן ונורא פחדתי מזה.
בדצמבר יש לי בדיקה בביילינסון של תגר במטכולין
נדמה לי שהיתה עוד בדיקה שעשיתי ואין לי מושג מה איתה. אחרי הבדיקה בביילינסון אני אצטרך לקבוע רופא ריאות ואחר כך רופא משפחה. האם זה יברר הכל? האם יש עוד בדיקה שצריך בשביל לברר את זה(הבדיקה שאני לא זוכרת אותה שנדמה לי שעשיתי) האם יכול להיות שתוצאות של בדיקה מדווחות ישירות לרופא במחשב? הרופא ריאות הוא אנטיפט. לכן תוך כדי דיברתי עם אמא שליאחר כך דיברתי איתה שוב כי אמרתי לו שנקזו לי מים מהריאות כי הוא ראה סימן ולמעשה עשו את זה מתי שהייתי חסרת הכרה אחרי ת.ד. ואמא אמרה לי שנקזו לי אויר כי ניסו לקחת לי משם דם ודקרו את קרום הריאה, וזה עצבן אותו יותר כי אמא שלי אמרה לי להכנס אליו שוב ונכנסתי אחרי התור שלי שוב וזה רופא מומחה והוא כעס עלי ואמא רצתה לדבר איתו בטלפון והייתי בין שניהם והוא לא רצה לדבר איתה. ומתי שאני מדברת עם אמא שלי תוך כדי אני שוכחת הכל. גם אתמול דיברתי עם אמא שלי בטלפון אחרי הבדיקה והיא ישר התעצבנה למה עשיתי צילום רנגן כאילו שהיתה לי ברירה ושכחתי את הרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין29/10/2010אחרי ביצוע בדיקות יש לחזור לרופא יועץ לצורך סיכום אבחון והחלטה על המשך בירור/טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוחוץ מזה
ל28/10/2010בגלל שהיתה לי בילדות ברונכיט שחלפה , ויש לי נזלת אלרגית שלרוב חלפה אבל נשארה ואני נמצאת הרבה בחיפה באיזור עם זיהום אויר של מפעלים פטרוכימיים ואין לי תיעוד רפואי רציף ולא כל כך מאמינים לי בגלל שככתוב בכרטיס קופת חולים שהיתה לי פגיעה קרניו צרברלית ב87 בת.ד. ולא כתוב כלום על השיקום שלי ועל זה שרוב הפגיעה היא שומן בעין שנספג ויחד עם זאת אני רואה טוב, פשוט לא מאמינים לי. המצב הנפשי שלי מרגיש יותר גרוע והנשימה שלי באופן כללי נהיית יותר כבדה ואני לא מנסה להסביר את זה אפילו כי אז ישלחו אותי לפסיכולוגים ויהיה לי יותר גרוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין30/10/2010בעניין זה יש לפנות לרופא המטפל (משפחה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלחתי עכשיו תגובה ולא רואים אותה.
לירון30/10/2010ניסיתי. הרופא משפחה אמר שהוא לא אאג לא מומחה ריאות לא נוירולוג לא רופא עיניים וכו'. אפילו הבאתי את אמא שלי ולא עזר. נאלצתי למצוא רופאים פרטיים ולשלם המון כסף.כל אחד לא מבין במשהו ספיציפי.עכשיו אמא שלי צריכהלשלוח פקסים. בקשר לריאות יש לי בדיקה תגר במטהכולין שאני לא יודעת מה היא בודקת ואחר כך אני צריכה לבוא לרופא ריאות ואחר כך לרופא משפחה כי הוא רק מסכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)