המטורקס וצלילה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• המטורקס וצלילה
    רובי
    03/10/2010

בן 60, לא מעשן ולא עישנתי אף פעם. הסטוריה של דלקת ראות קשה בגיל 7 שהשאיר כתם בראה השמאלית. עוסק בספורט תחרותי, טריאתלונים, שחיה, צלילה . בכושר מעולה.
    לפני כ- 3 חודשים עברתי חבלה בחזה עקב תאונת אופניים בשטח.
    זוהו אמפיאמה בצד שמאל, שבר ב- 4 צלעות (7 -10) והמופנאומוטורקס. בוצע ניקוז יומיים אחרי התאונה ובעקבות הרעה בוצע שבועיים אחר כך דקורטיזציה (טורסקופית) של הראה וניקוי של חלל פלאורלי. הניתוח היה תקין ומיד חזרתי לפעילות מתונה ואחר כך למתגברת.
    כיום חזרתי לפעילות רגילה (שחיה מאומצת, ריצה וכד') ומזהה מגבלות של נשימה עם השתפרות.
    השאלה שלי היא בנושא צלילה. נאמר לי במח' ניתוחי חזה בה עברתי את הניתוח כי הצלילה אסורה עלי עד כשלושה חודשים אחרי הניתוח.
    האם מותר לי לצלול אחרי שלושה חודשים או שיש בדיקות שעלי לעבור לבטל את החשש לבעיה?
    אני צולל מיומן Dive Master (מעל 1000 צלילות) ומאד רוצה להמשיך גם בתחביב זה מבלי לסכן את עצמי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המטורקס וצלילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המטורקס וצלילה

ד''ר שבתאי ורסנו
    03/10/2010

שלום,

מכוון שהפנוימוטורקס וסיבוכיו היו לאחר חבלה וגם עברת לאחריה ניתוח , נראה לי כי הסיכוי לפנוימוטורקס חוזר בחלוף 3 חודשים הוא קטן. לעומת זאת בשל ניתוח הדקורטיקציה מומלץ לבצע עוד 3 חודשים תפקוד ריאה מלא כולל קיבולות הריאה בכדי לוודא שלא חלה הקטנה בקיבולות הריאה כתוצאה מהאירועים הנ"ל. בכל מקרה לאחר הבדיקות רצוי שתבדק גם על ידי רופא צלילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רובי
    03/10/2010

תודה על התשובה המהירה והמקצועית. מאד מעודד מהתוכן וההמלצות.
    כן ירבו פורומים מקצועיים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו