מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אודה לעזרתכםעינבל06/10/2010
שלום,
אבא שלי נמצא בטיפול נמרץ כשבוע וחצי מונשם ומורדם היום נאמר לנו שהוא יצטרך לעששות ניתוח בכדי שהיה לו צינור נשימה לא דרך הפה אלה דרך הצוואר
אני מפחדת איני רוצה שזה יפגע לו במיתרי הקול הוא גם עשה ניתוח בריאה בעקבות סיבוך שנכנס לו אוויר לבית החזה
מה דעתכם.... ואם ניתן לגמול מיזה?
להשתקם ולנשום באופן עצמי עד דכי חזרה להתנהלות חיים רגילה?
תודה רבה עינבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אודה לעזרתכם - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו06/10/2010שלום,
פתח בקנה הנשימה מבוצע בחולים מונשמים שעל פי התחזית לא אמורים להגמל מהנשמה בפרק הזמן הקרוב. פתח כזה מונע נזק מצינור הנשמה הנותר במקום לזמן ארוך, מאפשר שאיבה טובה יותר של הפרשות, מאפשר לחולה נוחות רבה יותר בעקר אם מפסיקים את חומרי ההרדמה/שינה. לרוב אין סיבוכים משניים מהפעולה עצמה אם היא נעשית בידיים מיומנות ובהמשך בהחלט ניתן להיגמל והפתח נסגר במהירות מעצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר שבתאי שאלה נוספת.....חשוב
עינבל07/10/2010תודה ד"ר שבתאי שאלה נוספת.....
אמרו לנו היום שאבי הריאות שלא לא מתפקדות בכלל לא טובות גמורות
אני מפחדת מה אפשר לעשות האם אדם יכול חיות הרבה שנים כך?..... או שלהיות לויי במכשיר נשימה כמו הצינור בגרון?.....
האם ניתן לדבר עם הצינור נשימה בגרון?...
אודה מאוד אם תוכל לענות לשאלותיי מודה מראש עינבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ד"ר שבתאי שאלה נוספת.....חשוב - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו08/10/2010שלום,
יש קנולות (צינורות) גרוניות מיוחדות המאפשרות דיבור, בעקר אם המטופל אינו מונשם. המפורסמות בינהן על שפ "פסי מויור". תתענינו אצל הרופאים המטפלים. לעיתים יש צורך בהנשמה ממושכת דרך קנולה עד לגמילה, לעיתים יש צורך בקנולה גרונית גם לאחר גמילה מהנשמה, בעקר לשאיבת הפרשות, לעיתים יש צורך בהנשמה לסרוגין (למשל בלילה) ולעיתים יש צורך בהנשמה קבועה, תלוי ברזרבת החולה ובמהלך המחלה.
העקר לא להתייאש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב יש לי שאלה ברשותכם........
עינבל11/10/2010בוקר טוב,
אבי עדיין מורשם ומורדם את הניתוח עדיין לא עשו כי רוצים לייצב אותו והפחמן דו חמצני בגוך כ 67 % .....ברגע שמורידימם לו את הרדמה כמו עכשיו הדופק עלה ל 114 וסיטורציה ל 90
שתן הוא הפסיק לעשות והתחילו לעשות לו דיאליזה הוא אינו סבל מהכליות אלה בגלל המצב.....ונאמר לנו שאם יעשו לו ניתוח הוא עדיין יהיה מורדם כי זה כואב ואינם רוצים שיתמצא בנשימה
אז למה עושים?.....אני כבר אובדת עצות האם אדם יכול לחיות ולחזור לחיים נורמלים כמו שהיה?.....בכנות בבקשה
ואם יש משהו שניתן לעשות כדי שמצבו ישתפר?
תודה עינבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בוקר טוב יש לי שאלה ברשותכם........ - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו21/10/2010שלום,
נראה כי יש צורך בביצוע פיום הקנה. הפיום יקל על ההנשמה ושאיבת ההפרשות. מעבר לזה המהלך תלוי במחלה היסודית. תמיד יש מקום לתקווה, גם בחולים קשים הנמצאים בטיפול נמרץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)