שאלה על משאף

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שאלה על משאף
    אסמתי
    10/10/2010

מה עדיף ? לחיות עם קושי נשימתי קל ( FAV1 80% ) אבל קבוע , אולי גם מחרדה או עם סימבורטק על בסיס קבוע. הכונה שלי האם נשימה מאומצת בגלל החסימה הקלה גורמת למאמץ על הלב וכל שאר ירקות כגון לחץ דם וכו' וגורמת לזק בלתי הפיך. או עדיף להשתמש באופן קבוע בסימבורטק לכל החיים (ולהגדיל מינון ככל שמזדקנים) ולחכות לתופעות לואי שלו (דפיקות לב וכו')
    2 רופאים כל אחד מומחה בתחומו (אלרגי וראות) טוענים הפוך- אחד אומר לקחת גם סימבורטק וגם סינגולר והשני טוען לקחת מתי שצריך ולהיות במעקב. אני בן 43 לקחתי ברצף שנה וחצי סימבורטק ועכשיו מזה כ-6 חודשים אני ללאסימבורטק , אבל כל הזמן בא לי לקחת שאיפה טובה מהסימבורט ולהרגיע ל12 שעות אבל אני כל הזמן דוחה את זה וממשיך במאמץ הנשימתי (אני גם משחק קצת כדור סל ומרגיש בסדר אחר כך)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על משאף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    11/10/2010

החלטה על טיפול באסתמה הוא בידיי רופא המטפל, לפי תסמינים ומדדים נוספים של האסתמה. תחושות נשימתיות הינן חשובות אך לא בהכרח יש להן קשר לאסתמה . לכן יש לפנות לרופא ריאות לצורך יעוץ במקרה הפרטני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו