שאלה חשובה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה
    חסוי,
    14/10/2010

אני לוקח בודיקורט באופן קבוע פעמיים ביום - בוקר וערב

היום סתם הסתכלתי על התאריך של הבודיקורט וראיתי שהתאריך שלו פג לפני 4 חודשים. האם זה קריטי ? כי אני עדיין לוקח כל יום פעמיים.

עוד שאלה גם חשובה,האם בגלל שאני משתמש בבודיקורט ובריקלין זה יותר מסוכן לי לעשן מאדם אשר לא שואף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    16/10/2010

במידה ושומרים במשאף לפי הנחיות היצרן (לא משאירים טורבוהלר פתוח בחשיפה לאויר חיצוני, לא מחזיקים אותו בחום חיצוני מאוד גבוה - בקיץ במכונית) ניתן להשתמש בו עוד מספר חודשים אחרי פג תוקף פורמאלי אך רצוי להמנע מזה אם אפשר. לא אמור להיות נזק משימוש במשאף אחרי שהוא פג תוקף, אך יעילותו יכולה להיות ירודה.
    אין השפעת עשן סיגריות על תרופות נשאפות או יחסי גומלין בינהם ידועים מבחינה מדעית. ללא ספק יעילות הטיפול של משאפים אצל חולה עם מחלה ריאתית כרונית תהיה ירודה בגלל השפעת עשן סיגריות על עץ הסימפונות (במובן מסוים עשן סיגריות יכול "לנטרל" אפקט טיפולי מתרופות הנשאפות)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו