מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הקשר בין דיבור ממושך לאסתמהיוסי19/10/2010
שלום רב,
אני סובל מאסתמה קלה וסינוסיטיס מזה 10 שנים אבל בד"כ בריא.
לפני כחודשיים התחלתי לעבוד כמתרגל באוניברסיטה דבר שדורש ממני דיבור ממושך ומאומץ, ובנוסף נחשפתי לאדים שיוצאים מהטושים. מאז אני סובל מיובש וגירוי באיזור הקנה נשימה תחתון (הנקודה בה הגרון נפגש עם החזה), קשיי נשימה וקוצר נשימה או מועקה במיוחד אחרי שאני מדבר יותר מכמה דקות.
בנוסף לפני כמה שבועות חליתי בברונכיטיס וסינוסיטיס די קשים ונאלצתי להגיע לביה"ח. שם נאמר לי שאין בעייה של מחסור בחמצן וצילום ריאות יצא תקין ונתנו לי רק אנטיביוטיקה.
האם דיבור ממשוך נחשב כטריגר של אסתמה? האם זהו אולי סיבוך של סינוסיטיס ? כמו מה זה נשמע? ומדוע הגירוי לא עובר אפילו שאני כבר לא מלמד באוניברסיטה או נחשף לאדים של הטושים ?
תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקשר בין דיבור ממושך לאסתמה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו21/10/2010שלום,
דיבור יכול להוות טריגר לשיעול או קוצר נשימה באסתמה לא מאוזנת. יתכן וכך הדבר גם אצלך בתוספת חוסר איזון של נזלת אלרגית. עלייך להבדק על ידי רופאך, כולל ספירומטריה במידה ולא ביצעת בחודשים האחרונים ולקבל טיפול מונע במידה והסימפטומים נמשכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי האדים מהטושים?
יוסי27/10/2010בעבר יצא לי גם לדבר באופן ממושך ואינטנסיבי אך זה לא גרם לי לכזאת תחושת מחנק וגירוי. ולעומת זאת כבר אחרי השיעור הראשון הרגשתי כיצד האדים מהטושים נכנסים לי לגרון תוך כדי שאני מדבר וגורמים לי לתחושת צריבה,יובש ומחנק ואחרי השיעור הרגשתי כאילו מישהו לוחץ לי עם האצבע על הגרון התחתון. בנוסף השתמשתי בהתחלה בטושים מהסוג הזול שכנראה מכילים קסילן או משהו כזה.
האם בעצם ייתכן שנוצר כאן נזק קבוע? כי זה כבר כמה חודשים שאני מתקשה לדבר רצוף וסובל מתחושת יובש ומחנק...האם משאף יכול לעזור כאן ? פשוט הלכתי כבר לרופא לגבי הבעייה הזאת וכל מה שנעשה זה לתת לי מינון של סימביקורט
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)