הקשר בין דיבור ממושך לאסתמה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• הקשר בין דיבור ממושך לאסתמה
    יוסי
    19/10/2010

שלום רב,
    אני סובל מאסתמה קלה וסינוסיטיס מזה 10 שנים אבל בד"כ בריא.
    לפני כחודשיים התחלתי לעבוד כמתרגל באוניברסיטה דבר שדורש ממני דיבור ממושך ומאומץ, ובנוסף נחשפתי לאדים שיוצאים מהטושים. מאז אני סובל מיובש וגירוי באיזור הקנה נשימה תחתון (הנקודה בה הגרון נפגש עם החזה), קשיי נשימה וקוצר נשימה או מועקה במיוחד אחרי שאני מדבר יותר מכמה דקות.
    בנוסף לפני כמה שבועות חליתי בברונכיטיס וסינוסיטיס די קשים ונאלצתי להגיע לביה"ח. שם נאמר לי שאין בעייה של מחסור בחמצן וצילום ריאות יצא תקין ונתנו לי רק אנטיביוטיקה.

האם דיבור ממשוך נחשב כטריגר של אסתמה? האם זהו אולי סיבוך של סינוסיטיס ? כמו מה זה נשמע? ומדוע הגירוי לא עובר אפילו שאני כבר לא מלמד באוניברסיטה או נחשף לאדים של הטושים ?
    תודה מראש !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקשר בין דיבור ממושך לאסתמה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    21/10/2010

שלום,

דיבור יכול להוות טריגר לשיעול או קוצר נשימה באסתמה לא מאוזנת. יתכן וכך הדבר גם אצלך בתוספת חוסר איזון של נזלת אלרגית. עלייך להבדק על ידי רופאך, כולל ספירומטריה במידה ולא ביצעת בחודשים האחרונים ולקבל טיפול מונע במידה והסימפטומים נמשכים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לגבי האדים מהטושים?

יוסי
    27/10/2010

בעבר יצא לי גם לדבר באופן ממושך ואינטנסיבי אך זה לא גרם לי לכזאת תחושת מחנק וגירוי. ולעומת זאת כבר אחרי השיעור הראשון הרגשתי כיצד האדים מהטושים נכנסים לי לגרון תוך כדי שאני מדבר וגורמים לי לתחושת צריבה,יובש ומחנק ואחרי השיעור הרגשתי כאילו מישהו לוחץ לי עם האצבע על הגרון התחתון. בנוסף השתמשתי בהתחלה בטושים מהסוג הזול שכנראה מכילים קסילן או משהו כזה.
    האם בעצם ייתכן שנוצר כאן נזק קבוע? כי זה כבר כמה חודשים שאני מתקשה לדבר רצוף וסובל מתחושת יובש ומחנק...האם משאף יכול לעזור כאן ? פשוט הלכתי כבר לרופא לגבי הבעייה הזאת וכל מה שנעשה זה לתת לי מינון של סימביקורט
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו