אסטמה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסטמה
    עינבר
    26/11/2007

שלום רב. אני סובלת מאסטמה מאז היותי בת 4. בעונות מעבר הקושי בנשימה גובר, ועובר עם טיפול תרופתי של קורטיזון. לפני כ-7 שנים היה לי התקף חמור ביותר, בעקבותיו הגעתי מונשמת לבי"ח. מאז, בעזרת הסרטייד אני די מאוזנת (ההתקף היה בזמן עונת מעבר אחרי נסיון של טיפולים בדיקור). לפני פחות מחודש עברתי התקף דומה. אך הפעם, מכיוון שהסימפטומים היו דומים להתקף הקודם (והאינהלציות הביתיות לא עזרו) טיפלתי בזה מאופן מיידי בבית ולאחר מכן (ועדיין) טיפול תרופתי ממושך. תפקודי הריאות עמדו על 27%. וכעת 52%.
    אני מודעת לעובדה כי הסיבה העיקרית למצב הוא שינויי מזג האויר. אבל - בתק' של השנה וחצי האחרונים אני חשופה מאוד לעישון (פסיבי מבחינתי). האם ייתכן כי העישון הינו אף הוא גורם בהחמרת המצב? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסתמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    03/12/2007

שלום,
    עישון פסיבי הוא בהחלט גורם העלול להחמיר אסתמה. גורמים נוספים הם נזלת אלרגית לא מאוזנת, צרבות, חשיפה לתרופות מסויימות או אלרגנים/כימיקלים אחרים. תפקוד הריאה שלך עדיין נמוך מאד.
    מומלץ לך מאד להיות במעקב/טיפול של רופא ריאות במקביל למעקב של רופא משפחה.

כל טוב,

ד"ר שבתאי ורסנו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו