מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצות רפואיתרונן02/11/2010
שלום רב
לפני כחודשיים הרגשתי מעט קשיי נשימה (כשהיה לחות חזקה בחוץ), הלכתי לרופא והגעתי לצילום רנטגן שם התגלה גוש, לאחר מכן-רופא ריאות- CT שם זוהה גוש 2.5 ס"מ להערכה, משם לאישפוז בשמואל הרופא בחשד לשחפת, משם לברונכוסקופיה -כל התוצאות שליליות ומשם לביופסה מחט לריאות דרך הגב. מנהל המחלקה שם אמר לי לאחר כשעתיים ש-95% שחליתי בשחפת (התוצאות חיוביות), משם למלש"ח- חודש וחצי טיפול אנטיביוטי של 4 סוגי אנטביוטיקה- 10 כדורים ביום.
לאחר הגיעו התוצאות הסופיות מהביופסיה- תרבית- התוצאות שליליות.
באחד הכיחים התגלה מיקרובקטריה בשם פורטוטיום.
לאחר CT נוסף נראה כי ה'גוש' עדיין בריאות באותו הגודל, ומעט קטנים נוספים מסביב.
למרות שאין שיפור ראש המחלקה בשמואל הרופא טען שצריך שאמשיך את האנטיביוטיקה לעוד חודשיים, ראש מחלקה בבית חולים אחר יעץ לי לעשות ניתוח -להוציא את הגוש ולכרות חלק מהריאה ולבדוק מה זה.
יש לציין שבשנה האחרונה למספר חודשיים הייתי מספר שעות כמעט כל יום במרתף חשוך בו היתה פיטריית עובש או טחב מסויימת שכל התכשירים לא עזרו כנגדה וכנראה ששאפתי אותה רבות לריאות. אמרתי זאת לכל הרופאים אך הם לא מייחסים לזה חשיבות רבה.
אני לא יודע מה לעשות ,האם להמשיך באנטיביוטיקה, האם ללכת לניתוח, הבנתי שבאם אין מומחה שידע מה הבעיה - יהיו חייבים לכרות חלק מהריאה
אשמח להתייעץ
בתודה ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התייעצות רפואית - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו06/11/2010שלום,
לצורך חיווי דיעה יש צורך לבחון את כל הצילומים לאורך זמן, לחפש צילומים ישנים במידה וקיימים לצורך השוואה, לבדוק מה גורמי הסיכון האישיים (כגון עישון וסיפור משפחתי), להעריך גורמי סיכון לניתוח וכו' ואז לקבל החלטה. בכל מקרה את הטיפול האנטישחפתי הייתי משלים ולגבי ניתוח הדברים תלויים, כפי שציינתי למעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)