התייעצות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    בן
    25/11/2010

שלום, שמי בן, אני בן 20 וסובל מאסטמה ברמה בינונית-קשה ואלרגיות מרובות מלידה. בנוסף לכך אני מעשן בסביבות השלוש שנים האחרונות. לא קיבלתי טיפול מונע בצורה מסודרת כבר שנתיים, אך הדבר לא הפריע לתפקוד היום יומי שלי מלבד טרדות כמו נזלות אלרגיות וצפצופים מדי כמה ימים. מאז סוף הקיץ אני סובל מכמויות ליחה אדירות שהצטברו לי בגוף, מתקרר כל לילה, וקיבלתי כבר 3 עירויים תרופתיים בחודשיים האחרונים. אני אתחיל טיפול מונע, אין ספק בכך, אך המליצו לי על דברים שונים כמו דיקור סיני ואף העתקת מגורים למקום יבש יותר כמו אילת או ערד (אני מתגורר במישור החוף). האם יש איזשהי הצדקה לנסות דברים כאלה?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    25/11/2010

שלום,

לדעתי יש לאזן את חולי האסתמה בסביבת המחיה שלהם ולא להגיע לאמצעים דרסטיים כגון העתקת מקום מגורים אלא אם אתה חי מתחת למפלט של מפעל תעשייה. ראשית, עלייך להפסיק לעשן לחלוטין ומייד. לא ניתן לאזן אסתמה בנוכחות עישון. שנית, עלייך לבצע תפקודי ריאה שמי יודע מתי בצעת לאחרונה, בכדי להעריך את מצבך אובייקטיבית (יתכן והתפקוד היה לא תקין גם שכביכול הרגשת "כרגיל"). שלשית, יש מגוון של תרופות מונעות שהן מאד יעילות אך רק בתנאי שמקפידים עליהן מדי יום ביומו. רצוי שתהיה במעקב מסודר של רופא ריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו