מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצותבן25/11/2010
שלום, שמי בן, אני בן 20 וסובל מאסטמה ברמה בינונית-קשה ואלרגיות מרובות מלידה. בנוסף לכך אני מעשן בסביבות השלוש שנים האחרונות. לא קיבלתי טיפול מונע בצורה מסודרת כבר שנתיים, אך הדבר לא הפריע לתפקוד היום יומי שלי מלבד טרדות כמו נזלות אלרגיות וצפצופים מדי כמה ימים. מאז סוף הקיץ אני סובל מכמויות ליחה אדירות שהצטברו לי בגוף, מתקרר כל לילה, וקיבלתי כבר 3 עירויים תרופתיים בחודשיים האחרונים. אני אתחיל טיפול מונע, אין ספק בכך, אך המליצו לי על דברים שונים כמו דיקור סיני ואף העתקת מגורים למקום יבש יותר כמו אילת או ערד (אני מתגורר במישור החוף). האם יש איזשהי הצדקה לנסות דברים כאלה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התייעצות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו25/11/2010שלום,
לדעתי יש לאזן את חולי האסתמה בסביבת המחיה שלהם ולא להגיע לאמצעים דרסטיים כגון העתקת מקום מגורים אלא אם אתה חי מתחת למפלט של מפעל תעשייה. ראשית, עלייך להפסיק לעשן לחלוטין ומייד. לא ניתן לאזן אסתמה בנוכחות עישון. שנית, עלייך לבצע תפקודי ריאה שמי יודע מתי בצעת לאחרונה, בכדי להעריך את מצבך אובייקטיבית (יתכן והתפקוד היה לא תקין גם שכביכול הרגשת "כרגיל"). שלשית, יש מגוון של תרופות מונעות שהן מאד יעילות אך רק בתנאי שמקפידים עליהן מדי יום ביומו. רצוי שתהיה במעקב מסודר של רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)