אמפיזמה והפסקת עישון

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אמפיזמה והפסקת עישון
    דור
    06/12/2007

לפני כשנה נראו לראשונה בC.T.ראות: "בולות אמפיזמטיות קטנות דו-צדדי "
    אותו מצב מתואר גם ב C.T.מלפני חצי שנה.
    בימים אלו הפסקתי סוף סוף לעשן.
    השאלות:
    האם הפסקת העישון תעצור את התפתחות האמפיזמה ?
    האם נדרש טיפול נוסף על הפסקת העישון?

עלי לציין שכמות הראות שיש לי היא קטנה מאוד: לאחר 4 ניתוחי כריתה בשל אדנוקרציונומה,
    נשארה אונה ימנית תחתונה, ומשתי האונות מצד שמאל הוצאו קטעים מכל אונה.
    אני משתמשת בשני סוגי משאפים ונעזרת לפעמים בחמצן(אחרי מאמץ גדול במיוחד)בשל תפקודי ראות ירודים.
    אני בת 64 . כ30 שנה עישנתי עד שתי קופסאות ביום. מזה 17 שנה,מאז הניתוח הראשון , עישנתי כ 7-8 סיגריות ביום (במחתרת).
    אני מתביישת מאוד בעובדה שהמשכתי לעשן עד היום, ומספרת על כך רק כדי שאלו הקוראים את דברי יעשו הכל כדי להפסיק.לא כדאי להגיע למצב שבו הראות כמעט גמורות......

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמפיזמה והפסקת עישון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמפיזמה והפסקת עישון

ד''ר שבתאי ורסנו
    10/12/2007

שלום,
    הפסקת העישון היא ההתערבות הטיפולית הכי יעילה ולמעשה היחידה שיכולה להאט התפתחות אמפיזמה שקיימת כבר (או למנוע מהתפתחוצת אמפיזמה שעדיין לא התפתחה) . כמובן שעלייך לקבל חיסון נגד שפעת כל שנה וחיסון כנגד דלקת ריאות אחת לחמש שנים כדי להפחית את הסיכון לזהומים בנוכחות רזרבה ריאתית קטנה. כנ"ל לגבי מעקב צבע ליחה וטיפול בזיהומים. יש לשקול גם פנייה למסגרת של שיקום ריאתי (אימון גופני). העובדה שלא יכולת להפסיק לעשן גם לאחר שנודע לך על מחלתך ועברת מספר ניתוחים רק מדגישה את ההתמכרות החזקה שניקוטין גורם למעשן הכרוני עד כדי כך שעצם העישון כבר לא נתון לרצונו.

כל טוב,

ד"ר שבתאי ורסנו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו