בבקשה. שאלה דחופה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• בבקשה. שאלה דחופה
    יולי
    27/12/2010

שלום לכם
    לפני כחצי שעה, הרגשתי לפתע כאב שהוא כמו דקירה באזור הצלע התחתונה, בצד השמאלי של הגוף. הכאב מורגש לרוחב אזור זה ובחלק המקביל לו בגב. יש לי קשיים לנשום וקושי לעשות תנועות מסוימות עם היד השמאלית, בגלל כאבים אלה שעדיין מתמשכים וגורמים לקשיים בנשימה כאמור. מה יכול להיות הגורם לכך? בתודה ובברכה, יולי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה. שאלה דחופה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    27/12/2010

תסמינים אינם ספציפיים, יכול להיות מגוון רחב של אפשרויות: מכאבים ממקור שרירי בית החזה שהוא דבר לא נעים אך לא מסוכן, עד כדי חזה אויר שהינו דורש טיפול רפואי בהקדם.
    במידה וכאבי חזה המלווים בקשיי הנשימה אינם חולפים במשך מספר שעות, מומלץ להגיע לבדיקה אצל רופא המטפל או במוקד (חדר מיון)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב

יולי
    27/12/2010

שלום לך ד"ר סטרובין ותודה על המשוב,
    אני אכן עוקבת אחר מצבי ומקווה מאוד שמדובר בכאב הנובע ממקור שרירי. אודה לך אם תוכל להתייחס לסימפטומים אלה. מאז אותו כאב שחשתי בשעות הצהריים המוקדמות, חל שיפור במצב. כלומר, הנשימות הן בסדר באופן כללי אבל עדיין יש כאב בקו של הצלע התחתונה - בחלק של הגב. אני יכולה לעשות תנועות עם היד אבל עדיין מרגישה דקירות במקום (הגב, בחלק המקביל לצלע התחתונה), כשאני מרימה את היד השמאלית לכיוון מעלה. מוזר, זה מרגיש כאילו "צלע נשברה" - אבל היא לא, בגלל שכל האירוע הזה לא קרה בעקבות טראומה חיצונית. אבל זוהי התחושה. כאב שרירי בעיקר, סוג של דקירה שממוקד כאמור בקו של הצלע התחתונה. מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם למרות שהנשימות הן כבר בסדר (פחות או יותר), לאור הכאב, עלי לדעתך לגשת לטיפול? אני שוב מודה לך מאוד על התייחסותך. בברכה, יולי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    28/12/2010

במידה וכאבים ממקור של של דופן בית החזה (שרירים, צלעות, עצבים) אינו חולף, ניתן להתיעץ עם אורטופד/כירורג. במקרים בהם קיים שיפור בכאבים תוך זמן קצר ללא טיפול כלשהוא, לא חייבים לפנות לרופא כדבר חולף מהר ואין צורך בטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו