בדיקת תפקודי ריאות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• בדיקת תפקודי ריאות
    יוסי
    30/12/2010

שלום רב...אני חייל ולאחרונה התחלתי לסבול מהתקפי ברונכיט שאפילו הגעתי פעמיים למצב של אשפוז...הפרופיל שלי הוא 97 והייתי סובל מברונכיט רק בילדותי.
    הופנתי לבדיקת תפקודי ריאות ולכן יש לי מספר שאלות:
    1. איך הבדיקה מתבצעת? ( הבנתי שצריך לשאוף ולנשוף לתוך מכונה אבל השאלה היא איך המכשיר מפענח את הנשימות שלי?)
    2. ככל שאני מכניס יותר אוויר ומוציא אותו יותר מהר אז המצב שלי יהיה יותר טוב? כי אם כן אז באופן תאורטי אפשר "לשקר" על המכונה ולא לשאוף את מלוא האוויר לריאות וגם להוציא את האוויר לאט יותר הלא כן? ( אני רק מנסה להבין על הבדיקה..)
    3. לאחר הבדיקה אני ניגש עם התוצאות לרופא מומחה או לרופא היחידה? או שיש שם כבר מישהו שיפענח את זה ויתן לי טיפול..?(כי בצבא הכל לוקח המון זמן)
    4. האם יש קשר בין יל"ד לבין התקפי הברונכיט או להיפך?
    5. מה ההשלכות באופן כללי של ברונכיט על הפרופיל הצבאי? האם יורידו לי פרופיל בעקבות כך? ( כי אני לא מעוניין...)
    תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת תפקודי ריאות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    31/12/2010

בדיקת תפקודי ריאות מתבצעת לפי הנחיית טכנאי תפקודי ריאות וכולל בדרך כלל נשיפה מהירה מקסימלית ואחרי זה שאיפה מלאה. בדיקה דורשת שיתוף פעולה מלא, אך במקרה ומבצעים בדיקה לא באופן אופטימלי ניתן לזהות זאת הדף התוצאות , אז חוזרים לבדיקה עוד מספר פעמים עד שמגיעים לביצוע מיטבי האפשרי של אותו בן אדם.
    פרשנות של תפקודי ריאות ניתנת ע"י רופא ריאות , בדרך כלל תפקודי ריאות מבצעים לפני יעוץ אצל רופא ריאות. במידת הצורך רופא ריאות מחליט על המשך איבחון/טיפול
    אין קשר ישיר בין מחלות דרכי אויר (כולל ברונכיטיס חריפה או כרונית) לבין לחץ הדם.
    מחלות ריאה כרוניות כגון, אסתמה או ברונכיטיס כרונית יכולות להשפיע על פרופיל הרפואי. במקרה של מחלה ריאתית חריפה שאין לה בסיס כרוני, בדרך כלל אין השפעה על פרופיל הרפואי של המטופל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!

יוסי
    31/12/2010

תשובה מאוד מספקת...תודה רבה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו