מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי איזו בדיקה רצוי לעשותמיכל12/01/2011
שלום רב ,
בני סבל כל הילדות מאסטמה, עם הפוגה בתקופת החטיבה ,
לפני כשנה הוא אובחן אחרי שהאסטמה חזרה שוב ומאז מטופל
מטופל בתרופת מניעה SYMBICORT 160/4.5 פעמיים ביום.
כמו כן אובחנה אצלו אלרגיה מאוד חזקה לאבק (קרדית האבק) על ידי אלרגולוג,
לאחר שהיה בצו ראשון התבקש ( לא עשו את זה בלשכת הגיוס)להביא
מסמך תוצאות בדיקת תפקודי ריאות במנוחה ולאחר מאמץ לצורך קביעת הפרופיל הרפואי.
השאלה שלי אילו בדיקות רצוי שיבצע
הבנתי מבית החולים שיש שלשה
1.בדיקת טגר רגילה לפני ואחרי מאמץ
2. בדיקת מטכולין
3. תפקודי ריאות כללי שהבנתי שזה יותר קשור לאסטמה סמויה
בקיצור אני די מבולבלת , ואשמח להכוונה.
מה מומלץ ?
תודה מראש
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין12/01/2011לחולה אסתמטי יש לבצע בדיקת ספירומטריה (תפקודי ריאות במנוחה) . במידה וקיים ספק באבחנה או שמטעם בצבא יש לוודא האם יכול להיות התקף אסתמה בזמן המאמץ - ניתן לבצע מבחן תגר מאמץ (תפקודי ריאות לפני ואחרי מאמץ). במידה וקיים ספק לגבי איבחון של אסתמה וספירומטריה תקינה - מבצעים מבחן תגר מטאכולין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה הבנתי אבל
מיכל12/01/2011אם כך ברור לי עכשיו שהבדיקה שהוא עשה היא בדיקת ספירומטריה (תפקודי ריאות במנוחה) .ובדיקת תגר מאמץ - (תפקודי ריאות לפני ואחרי מאמץ),
הבדיקה הראתה אסטמה קלה וחסימה קלה ,
הרופא שלו אומר שהתוצאות הן כאלה בזכות תרופת המניעה ,
הסיבה שאני רוצה לחזור או לעשות בדיקות מעמיקות יותר היא שהוא ישב יותר מידי
זמן בחוץ ונח עד שבוצעה לו הבדיקה לאחר מאמץ והבנתי שהזמן כאן הוא פרמטר מאוד
חשוב , בנוסף היו טעויות בזמן הבדיקה עצמה , כי בטעות נשארו נתונים של מטופל אחר
בקיצור יצאנו משם בהרגשה שהבדיקה לא ממש בוצעה בצורה רצינית לכן עכשיו
אנחנו רוצים שהיא תתבצע בבית חולים.
מדובר בנער שלא יכול לעשות פעילות אירובית והוא פתור ממנה בבית ספר מכיוון
שהוא מקבל התקף קוצר נשימה ושורף לו בית החזה.
נראה לי אם כך שנכון לעשות לו בדיקת טגר מטכולין ( גם בגלל האלרגיה החזקה לאבק?).
שאלה אחרונה מה אם כך בדיקת תפקודי ריאות כללית , התעיינתי לגביה
ולא ממש הבנתי את ההסבר רק שרצו עליה מעל 2000 ש"ח.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין13/01/2011במידה וישנו ספק האם בדיקת תגר מאמץ נעשתה לא לפי הפרוטוקול המקובל- ניתן לחזור לבדיקה פעם נוספת. החלטה האם לבצע תגר מטאכולין אחרי תגר מאמץ , היא בידיי רופא המטפל .
מושג תפקודי ריאות כלליים אינו קיים. בתפקודי ריאות שמבצעים אותן בשגרה קלינית קיימות שתי בדיקות עיקריות: 1. ספירומטריה (בדיקת שאיפה/נשיפה) ו2. בדיקת תפקודי ריאות (שם בנוסף לספירומטריה בודקים נפחי ריאה ובמידת הצורך גם כושר הדיפוזיה.
בדרך כלל לחולה אסתמה (או חשד לאסתמה) מספיק לבצע ספירומטריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ,עזרת לי מאוד .
מיכל13/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין15/01/2011לא קיים מושג תפקודי ריאות כלליים, לכן לא ניתן להבין במה מדובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)