שיעולים טורדניים כבר למעלה מחודש

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שיעולים טורדניים כבר למעלה מחודש
    עידן
    17/01/2011

שלום

אני בן 29, בריא (למעט אלרגיה לאבק, ללא השפעה משמעותית בחים. עושה ספורט הרבה בשנים האחרונות).

לפני למעלה מחודש התחילו לי התקפי שיעול נוראיים, בעיקר בלילות. מתוך ה-30 לילות האחרונים אולי 3 לילות עברו ללא התעוררות.
    ייש לילות שאני מתעורר להתקף של כשעה-שעתיים. לפעמים אני קם בלילה 'ללא אוויר' וממש שואף אויר בכח, כמעט נחנק. לפעמים יש צפצופים בנשימה.

למעט יום אחד במהלך החודש האחרון, לא היה לי חום משמעותי.

בדיקות דם לא הראו ממצאים מיוחדים למעט נתון אחד יחסית גבוה:

EOSINOPHILS % 19.10 %

יש לי נזלת, אם כי לא רבה מאוד, ליחה קיימת אבל מעטה.
    צילום ריאות שעשיתי לפני שבוע וחצי היה תקין.

היתי אצל 3 רופאי משפחה, כל אחד עם אבחנה אחרת. אחד אבחן לי דלקת בקנה
    הנשימה. אחת אבחנה לי סינוסיטיס. הביאו לי מגוון תרופות להקלת נזלת/שיעול/ליחה. זה לא באמת עוזר.

והלילה יצאתי לריצה קצרה בחוץ, אכן היה קר מאוד, וחזרתי לראשונה בחיי, עם התקף אסמטי... צפצופים כבדים, שיעולים יבשים והרגשת מחנק גדולה מאוד.

מה אפשר לעשות?... האם מדובר באמת במחלה? באסטמה שפתאום תקפה אותי? האם צריך לעשות עוד בדיקות כדי לשלול דברים אחרים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעולים טורדניים כבר למעלה מחודש - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    18/01/2011

שלום,

התלונות שלך מאד מתאימות להתעוררות אסתמה וכנראה גם נזלת אלרגית. יש להבדק, רצוי ע"י רופא ריאות, לבצע ספירומטריה (תפקודי ריאה) ולקבל טיפול בהתאם. יש לך רקע אלרגי ידוע ואסתמה יכולה להופיע בכל זמן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו