הפרעה איוורורית חסימתית קלה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• הפרעה איוורורית חסימתית קלה
    יובל
    22/01/2011

שלום רב,
    בבדיקת תפקודי ריאות שביצעתי לצורך קורס צלילה אובחנתי כסובל מהפרעה איוורורית חסימתית קלה ללא הפיכות אחרי מרחיב סימפונות. כמו כן, אובחן ניפוח יתר בינוני של הריאות. ערכי הבדיקות היו כדלקמן: fev1/fvc=79.1%. rv/tlc=41.7. אני בן 34, 1.8 מ' ומשקל של 74 ק"ג. מגיל 16 אני מעשן לסירוגין עם כמות סיגריות משתנה מתקופה לתקופה. אני לא משתעל אך לעיתים מרגיש קוצר נשימה קל מאד. לעיתים, בבוקר בעיקר, יש לי ליחה שקופה צמיגה כמו גם במקומות מסוימים ובעונות מסוימות יש לי אלרגיה שגורמת להתעטשויות מרובות, ליחה מוגברת, דמעות ולעיתים קוצר נשימה. כיום אינני מעשן כלל.
    האם סביר להניח שיש לי אסתמה? האם copd? האם לדעתכם רופא הצלילה יאשר לי להשתתף בקורס?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעה איוורורית חסימתית קלה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    23/01/2011

שלום,
    אם יש לך רקע אלרגי מוכח קיימת אפשרות שמדובר באסתמה עם השפעת עישון. רופא צלילה יבקש קרוב לודאי שתבצע תפקוד ריאה עם תגר (מאמץ או מטאכולין) ורק לאחר מכן יחליט על כשירות לצלילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו