מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נוזל פלאורלירותם25/01/2011
לפני 3 שבועות הייתי במיון בשל לחצים בחזה.
טרופונין -תקין
צילום חזה-תקין
באקג דפרסיה ST ב- V4-6.
הומלץ לאחר השחרוו על אקו לב והולטר להשלמת בירור
היום הייתי באקו לב שלדברי הרופא תקין לחלוטין, אבל יש סעיף בדף שהוא הביא לי שכתוב בו- מסתם מיטרלי- תקין(אי ספיקה קלה)
מה זה אומר??
בנוסף היה שם עוד סעיף שהוא הכי הלחיץ אותי שבו נכתב:
וריד נבוב תחתון= IVC לא מורחב
ולמטה הערה חשד לנוזל פלאורלי משמאל
מומלץ להשלים צילום חזה וביקורת אצל רופא משפחה.
הרופא באקו לב אמר שהנוזל יכול להיגרם ממחלה ויראלית, או מדלקת, אבל אני בכלל לא הייתי חולה בזמן האחרון, מה גש שבצילום שנעשה במיון לא ראו תסנין.
אני מאוד מודאגת, ממה יכול לנבוע נוזל בריאות? האם יכול להיות שתוך 3 שבועות גדל לי גידול בריאה חס וחלילה? יכול להיות שבצילום במיון פספסו גידול?
אני מאוד מאוד מודאגת
ממה זה יכול לנבוע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין27/01/2011צילום חזה שולל נוכחות תפליט ברמה משמעותית ואינו מצביע על תפליט פלאורלי זעיר. כמות קטנה של נוזל פלאורלי ניתן לראות בעזרת סונר או CT . לפי התאור אין ממצא ריאתי משמעותית (גם לא גידול) אך במידת הספק , רופא המטפל יכול להפנות לביצוע CT חזה כדי לקבל תמונה אנטומית מלאה על ריאות והכל מסביב (יש לציין שרמת קרינה בCT גבוהה בהרבה מעל צילום חזה רגיל, לכן מבצעים אותו במידה וקיים צמורך קליני או דבר מקדם בבירור הרפואי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)