נוזל פלאורלי

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• נוזל פלאורלי
    רותם
    25/01/2011

לפני 3 שבועות הייתי במיון בשל לחצים בחזה.
    טרופונין -תקין
    צילום חזה-תקין
    באקג דפרסיה ST ב- V4-6.
    הומלץ לאחר השחרוו על אקו לב והולטר להשלמת בירור
    היום הייתי באקו לב שלדברי הרופא תקין לחלוטין, אבל יש סעיף בדף שהוא הביא לי שכתוב בו- מסתם מיטרלי- תקין(אי ספיקה קלה)
    מה זה אומר??
    בנוסף היה שם עוד סעיף שהוא הכי הלחיץ אותי שבו נכתב:
    וריד נבוב תחתון= IVC לא מורחב
    ולמטה הערה חשד לנוזל פלאורלי משמאל
    מומלץ להשלים צילום חזה וביקורת אצל רופא משפחה.
    הרופא באקו לב אמר שהנוזל יכול להיגרם ממחלה ויראלית, או מדלקת, אבל אני בכלל לא הייתי חולה בזמן האחרון, מה גש שבצילום שנעשה במיון לא ראו תסנין.
    אני מאוד מודאגת, ממה יכול לנבוע נוזל בריאות? האם יכול להיות שתוך 3 שבועות גדל לי גידול בריאה חס וחלילה? יכול להיות שבצילום במיון פספסו גידול?
    אני מאוד מאוד מודאגת
    ממה זה יכול לנבוע?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נוזל פלאורלי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    27/01/2011

צילום חזה שולל נוכחות תפליט ברמה משמעותית ואינו מצביע על תפליט פלאורלי זעיר. כמות קטנה של נוזל פלאורלי ניתן לראות בעזרת סונר או CT . לפי התאור אין ממצא ריאתי משמעותית (גם לא גידול) אך במידת הספק , רופא המטפל יכול להפנות לביצוע CT חזה כדי לקבל תמונה אנטומית מלאה על ריאות והכל מסביב (יש לציין שרמת קרינה בCT גבוהה בהרבה מעל צילום חזה רגיל, לכן מבצעים אותו במידה וקיים צמורך קליני או דבר מקדם בבירור הרפואי)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו