תוצאות תיפקודי ריאות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• תוצאות תיפקודי ריאות
    יובל
    28/01/2011

שלום לך, ד"ר.
    בבדיקת תפקודי ריאות אובחנתי כסובל מהפרעה איוורורית חסימתית קלה ללא הפיכות אחרי מרחיב סימפונות. כמו כן, אובחן ניפוח יתר בינוני של הריאות.
    תוצאות הבדיקות היו כדלקמן:(89%) fev1/fvc=79.1%. rv/tlc=41.7: fvc=4.55;
    fev1=3.6 (84%; itgv=125%; rv=173%; tlc=107%; rv/tlc=153%;
    אני בן 34.5, 1.8 מ' ומשקל של 74 ק"ג.
    מגיל 16 פחות או יותר אני מעשן לסירוגין עם כמות סיגריות משתנה מתקופה לתקופה (לעיתים 3-5 סיגריות ביום, לעיתים יותר (בכל מקרה לא יותר מ 3/4 קופסה ליום) ועם הפסקות באמצע.
    בבוקר בעיקר, יש לי ליחה מוגברת. במשך היום כמעט ואין לי כלל. כמו כן, אני לא משתעל.
    בשנים האחרונות, במקומות מסוימים ובעונות מסוימות יש לי אלרגיה הכוללת ליחה שקופה וצמיגה ובהמשך התעטשויות מרובות, דמעות, סומק בפנים, הרגשת בלבול ואי נוחות כללית ולעיתים קוצר נשימה. לאחר שהייה במקומות אפופי עשן יש לי בד"כ גירוי וצרידות.
    כיום אינני מעשן כלל ואני לא מתכוון גם לחזור לזה.
    מה לדעתך יש לי (אסטמה, אמפיזה, copd, אחר..)? מה הכוונה בהפרעה חסימתית קלה ללא הפיכות? האם אני צריך לבצע בדיקות נוספות כשלהן? האם זה עלול להחמיר או לא מחייב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות תיפקודי ריאות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    29/01/2011

הפרעה חסימתית קלה בתפקודי ריאות הינו ממצא נפוץ בין המעשנים ולא בהכרח מלווה בתלונות נשימתיות . תאור התלונות יותר יכול להתאים לתופעות של נזלת אלרגית עם או ללא אסתמה . רצוי להגיע לבדיקה אצל רופא ריאות כדי על סמך כל הנתונים (כולל כל הבדיקות הרלוונטיות, כגון תפקודי ריאות וצילום חזה) יחליט על צורך בבירור נוסף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו