מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות PICK FLOW METER ומשמעותגלעד30/01/2011
דר' שלום רב,
בן 27 מעשן 10 שנים בין חצי לקופסא ביום.
בעבר קיבלתי ונטולין ובודיקורט בעיקבות שיעולים לא פוסקים (אני לא זוכר שמישהו מהרופאים במזמנו הזכיר אסתמה).
בצבא פרופיל 97 עם בדיקת מטכולין שיצאה תקינה בזמנו.
לפני חודש, אחרי שנים שהיתי משתמש בונטולין פעם בכמה חודשים, התחילו להופיע לי ציפצופים, קוצר נשימה וליחה מרובה (לבנה) כפעמיים ביום, עם התעוררות בעקבות כך בלילה כפעמיים בשבוע. יש לציין שהייתי חולה במהלך החודש הנ"ל, עם חום נמוך בלבד של כ37.2 מעלות שעבר לפני 3 שבועות.
היום המצב הוא שכמעט כל בוקר וערב יש לי ציפצופים ליחה וקוצר נשימה.
כהתסמינים הנ"ל מופיעים, שימוש בונטולין עוזר כמעט מידית (משתמש בוונטולין 2X2 ביום).
בפגישה עם הרופאה שלי, היא נתנה לי PFM ואמרה לי למדוד ולרשום בבוקר ובערב וכל פעם שיש לי ציפצופים לפני ואחרי ונטולין, ואחרי כחודש לחזור אליה עם הנתונים והיא תחליט אם יש צורך במשאף סטרואידי.
הנתונים שמדדתי בנתיים מראים על ערך מקסימלי של 560 LPM
בזמן ציפצופים שיעול ליחה וקוצר נשימה: 420 LPM
5 דקות לאחר ונטולין: 550-560 LPM
שאלותי הם:
האם השינוי הנ"ל לאחר וונטולין מצביע על אסתמה?
האם השינוי הנ"ל מהווה התוויה למשאף משולב (מרחיב + סטרואידים)?
בתודה מראש ויום טוב,
גלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות PICK FLOW METER ומשמעות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו30/01/2011שלום,
הממצאים מחשידים לאסתמה אך יש צורך בבדיקת תפקודי ריאה (ספירומטריה לפני ואחרי ונטולין, בהמנעות מונטולין לפחות 8 שעות לפני הבדיקה) בכדי לוודא את באבחנה (במיוחד שבעבר צמבחן מטאכולין היה שלילי) ובמקביל ברור לרקע אלרגי. רק לאחר הוכחת אסתמה יהיה מקום לשקול טיפול מונע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
גלעד30/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)