ברונכאקטזיות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• ברונכאקטזיות
    קארין
    03/02/2011

אני בת 38 מאז שאני זוכרת את עצמי יש לי כמויות של ליחה, 3 חודשים אחרונים המצב החמיר והגעתי למצב שאני כל הזמן עם אנטיביוטיקה והליחה הירוקה ממשיכה, ביקרתי אצל רופא ריאות פרטי שכתב שעליי לגשת להערכה פסיכאטרית בשל אפשרות של מצב דיכאוני המשפיע על התופעות שהוזכרו לעיל, האם יש קשר, יכול להיות שהגוף שלי תוקף את עצמו, או שמא בגלל שהמערכת החיסונית שלי ירודה בגלל מצב רוחי הירוד אז התרופות כבר לא משפיעות עליי, אציין שהדיכדוך בא כתוצאה ממצבי הבריאותי.

אנא עיזרו לי לפני שאני ניגשת לפסיכיאטר והוא מלעיט את גופי בכדורים.

תודה, קארין...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברונכאקטזיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    06/02/2011

כל מחלה ריאתית כרונית יכולה לגרום עם הזמן לתופעות לא גופניות (לפעמים גם לדיכאון) . התרשמות רופא המטפל במקרה הזה חשובה שהינו מכיר התנהגות המחלה. לפי כתוב בשאלה, מדובר במחלה ברונכיאקטטית שמתאפיינת בשיעול עם כיח רב.
    לעיתים קיימות סיבות נוספות לשיעול , בעיקר באיזור דרכי אויר עליונות (ככון, רפלוקס של חומצות קיבה ונזלת כרונית) . במידה ושיעול אינו מוסבר לגמרה ע"י מחלה ריאתית ואינו מגיב לטיפול המקובל, יש מקום לשלול סיבות נוספות לשיעול כרוני (לפי שיקול רופא המטפל)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו