ייעוץ דחוף בנוגע לפרופיל רפואי

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• ייעוץ דחוף בנוגע לפרופיל רפואי
    עומר ב
    13/02/2011

שלום
    אני חדור מוטיבציה להגיע ליחידה קרבית (לאו דווקא מובחרת) ואני מאוד מאוד דואג בנוגע לפרופיל הצבאי שלי .
    אני מגיל קטן סבלתי מאסטמה אך ברמה מזערית התקפים נדירים פעם בשנה .....וגם הם לא היו ביג דיל. הגעתי אל הצו הראשון והרופא אמר לי שכתוב לי שיש לי אסטמה ולכן הוא יצטרך לתת לי 72 . אני ניסיתי להסביר לו כי אני לא סובל ממנה וזו אסטמת ילדות- הוא אומר כי אם אני יביא מהרופאת משפחה אישור שלא היה לי התקף ב3 שנים האחרונות ולא קיבלתי תרופות - הוא ישים לי 97. לכן הלכתי אל הרופאת משפחה והיא כתבה לי שמ2009 ההתקף האחרון שלי לא קיבלתי תרופות ולא סובל מהמחלה. ואני מאוד פוחד שאקבל פחות מפרופיל 72 ... כי אסטמה בשלוש שנים האחרונות זה 64.

מיותר לציין כי אני לא סובל מאסטמה בכלל - ואני ותיק בקבוצת כושר קרבי וחדור מוטיבציה גדול מאוד.

הדילמה הגדולה היא מה לעשות כרגע??? הרופא מחכה בלשכה לאישור מהרופאה שאני אמור להביא -שהרי הוא עוד לא קבע לי פרופיל.ברשותי האישור מהרופאה שלא קיבלתי התקף מ2009 - ופירוט הבדיקה מבית החולים בני ציון :

"בן 15 ברקע אסטמה לא מטופלת מניעתית ,אסטמה ברקע אך התקפים נדירים-פנה לפה בשל שיעול שנמשך וחשד לשפעת .השיעול אינו התקף, מדדים חיוניים תקינים סטורציה תקינה ,נינוח נשימתית.נראה כי מדובר בהתקף אסטמה קל לאחר מחלה ויראלית.אין עדות לדלקת ריאות."

בשורה התחתונה והשאלה הגדולה : האם לפקסס את האישור הזה אל הרופא? האם לקחת סיכון והוא יוריד לי את הפרופיל או לשלוח ולקוות לטוב שהוא ישאיר לי 72 או טוב מכך 82\97

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הוספת מידע - אני בן 16 וחצי לא מעשן

עומר ב
    13/02/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד מידע קטן -סליחה על ההצפה

עומר ב
    13/02/2011

עשיתי בדיקת תגר מטכולין לפני הצו הראשון.. ומצאו לי באינלציה ה4 אסטמה קלה-בינונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ דחוף בנוגע לפרופיל רפואי - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    14/02/2011

שלום,
    אם לא ביצעת אף פעם בעבר בדיקת תפקודי ריאה הרי שאבחנת אסתמה שנעשתה בזמנו היא בספק. בנוסף, אם לדבריך אתה אסימפטומטי ממליץ שתופנה לתפקוד ריאה (ספירומטריה9 ובמידה וגם היא תקינה לבקש הפנייה למבחן תגר נשימתי (מטאכולין9. אם כל הבדיקות האלו תהיינה תקינות הגש אותן לצבא מכוון שהסבירות לאסתמה נמוכה ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ דחוף בנוגע לפרופיל רפואי - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    14/02/2011

שלום,
    אם לא ביצעת אף פעם בעבר בדיקת תפקודי ריאה הרי שאבחנת אסתמה שנעשתה בזמנו היא בספק. בנוסף, אם לדבריך אתה אסימפטומטי ממליץ שתופנה לתפקוד ריאה (ספירומטריה) ובמידה וגם היא תקינה לבקש הפנייה למבחן תגר נשימתי (מטאכולין9. אם כל הבדיקות האלו תהיינה תקינות הגש אותן לצבא מכוון שהסבירות לאסתמה נמוכה ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו