קשיי נשימה לבחורה בריאה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• קשיי נשימה לבחורה בריאה
    מוריה
    14/02/2011

שלום, ראשית תודה רבה שאתם מפנים מזמנכם כדי לענות על שאלות בפורום זה נורא עוזר ומרגיע!
    אני בחורה בת 22 בריאה בד"כ, סטודנטית עסוקה מאוד. לאחרונה, החל מ'תקופת המבחנים' הלחוצה התחלתי להרגיש קשיי נשימה לעיתים קרובות מאוד. קשיים אלו באים לידי ביטוי בכך שאני חשה לפתע שאין לי אוויר ושקנה הנשימה שלי מתכווץ. כאשר זה קורה אני מאוד נלחצת ומיד רצה לחלון כדי לנשום ובסופו של דבר הכל עובר ואני נושמת כרגיל. בנוסף אני מרגישה שאני לא מצליחה לנשום עמוק ושהיכולת הזו משתנה בתנוחות שונות (כלומת שכיבה יותר קל לי למשל...).

רציתי לדעת, מה פשר התופעה הזו? האם עליי לגשת לרופא? האם עליי להתעלם ובסופו של דבר זה יעבור?

חשוב לי לציין שאני לא מצוננת כרגע וכן לא משתעלת.

בתודה רבה רבה רבה,
    מוריה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיי נשימה לבחורה בריאה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי נשימה לבחורה בריאה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    15/02/2011

שלום,

התופעות שאת מתארת מאד חשודות ל,קוצר נשימה עקב לחץ נפשי". אופיני שלא מתעוררים בלילה עקב קוצר נשימה, שקוצר הנשימה לא קשור למאמץ וגם צורך ליזום פיהוקים תכופים (בכדי לקבל שאיפה עמוקה יותר). לעיתים התופעות האלו מתלוות לאסתמה. כדאי בכל זאת שתבדקי בכדי לשלול גורם לא-נפשי ולבצע תפקוד ריאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו