שאלה לגבי תרופה לאסטמה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי תרופה לאסטמה
    יעלי
    15/02/2011

שלום,

הייתי אצל מומחה ריאות, והוא אבחן שיש לי אסטמה. הוא נתן לי מרשם לתרופה הבאה:

שם התרופה:
    Inhal. Pow. Salmeterol 0.05 mg
    fluticasone propionate 0.25 mg
    שמות החלופות:
    Inhal. Pow. Seretide Discus 50/250 x60 <1 OP>
    הוראות שימוש: לשאיפה 1 מנות 2 פעמים ביום, לתקופה של 30 ימים.

יש לציין שהנני סובלת ממחלות נוספות: לחץ דם גבוה, אירוע לב לפני כשנתיים עם השתלת סטנט, סוכרת, אירוע מוחי חולף לפני כחצי שנה, ומטופלת בכדורים בהתאם.

1. ברצוני לשאול מה יכולות להיות תופעות הלוואי של תרופה זו?

2. הבנתי שהתרופה מכילה סטרואידים. מה יכולות להיות תופעות הלוואי של הסטרואידים? האם במצבי סטרואידים יכולים לפגוע בי?

3. איזו תרופה/תרופות קיימת לאסטמה שאינה מכילה סטרואידים? האם לא כדאי להתחיל עם תרופה שאינה מכילה סטרואידים?

אודה לתשובתך,
    יעלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי תרופה לאסטמה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי תרופה לאסטמה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    15/02/2011

שלום,
    תופעות הלואי העקריות של סטרואידים בשאיפה הן פטרת של ריריות וצרידותץ. מומלץ לשטוף פה ולירוק לאחר השאיפות. בשימוש ארוך טווח של שנים עלולה להופיע גם קטארקט בגיל מוקדם ואוסטטופורוזיס, תלוי במינון היומי ואורך הטיפול. מאידך זהו הטיפול היעיל ביותר לאסתמה הזקוקה לטיפול מונע ונחשב טיפול בטוח שתועלתו רבה על ת. הלואי. תרופות לא סטרואידיות הן סינגוליר תאופילין אך הן נחשבות חלשות ותר ולא של קו ראשון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו