מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה ניתן לעשות כדי להקל על חולה IPFמעין20/02/2011
פניתי אליכם לפני כחצי שנה, ומאז מצבו של גיסי התדרדר באופן משמעותי. הוא כבר כמעט ולא מסוגל לצאת מהמיטה בשל חולשה, לפני שבוע עבר ברונכוסקופיה,ובסיכום המחלה מופיע הביטוי final stage לגבי ההצטלקות בבסיסי הריאה, מהברונכוסקופיה יצא כשהוא חש בטוב וללא חום. חום גבוה שלמעלה מ - 39 התפתח יום למחרת עם שיעול בלתי פוסק של שעות בכמות של כשתי כוסות ליחה מוגלתית, היום לאחר 3 ימים של טיפול אנטיביוטי יש הטבה כלשהי......ברור לנו שהמצב רק ילך ויחמיר, כבר עתה ממעיט לאכול מוצק, אחותי מקפידה שישתה מספיק, וחלק מהמזונות מגישה לו מעוכים......לנו כבר מובן שאין כנראה מה לעשות. אני פונה אליך בשאלה: איך ניתן להקל עליו את הסבל הנגרם לו בשל השיעול (השיעול גרם לו לבקע מפסעתי), כשהוא בהתקף של שיעול הוא מבקש נפשו למות.....אחותי מנהלת איתו מאבק מתמיד על לקיחת האנטביוטיקה....עם זאת כשהמצב קצת נרגע הוא עדיין לא חדל מלחפש מרפא למחלתו. מבקש להיבדק עם ע"י מומחה לאימונולגיה ואלרגיה. חייבת לציין שלגיסי יש רופאת משפחה מאוד מסורה הזמינה לשיחות טלפון גם בשבת ועורכת ביקורי בית, ויש לה קשר טוב עם גיסי, והוא נשמע לה.
פונה אליכם בבקשה: גיסי סובל סבל רב. לפעמים מגלה התנגדות ללקיחת אנטיביוטיקה בידיעה שהדבר עלול להמיתו. האם יש משהו שניתן לעשות כדי להקל על סבלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין20/02/2011למחלת לייפת (IPF) אין טיפול תרופתי יעיל. פירפנידון אינה תרופה רשומה בארץ ויעילותה מוגבלת לפי ספרות רפואית. סטרואידים סיסטמיים בדרך כלל לא עוזרים למנוע התקדמות המחלה, אותו דבר לגבי תרופות ציטוסטאטיות.
במקרים של מחלה בשלב הסופני , ושיעול מתריד , אפשר לנסות טיפול סימפטומטי (כולל מדכאי רפלקס שיעול - כמו קודאין ודומיו).
רופא אלרגולוג/אימונולוג אינה כתובת מתאימה ליעוץ בשל IPF .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

