האם חליתי באסטמה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• האם חליתי באסטמה?
    שפרה
    22/02/2011

הי,
    תמיד הייתי בריאה לחלוטין, ואף חזקה במיוחד.
    בהיותי בת 14 היגרנו לאנגליה, ושם בתקופות הקרות חליתי מידי פעם בשפעת, או צינונים קלים או קשים. לעיתים מלווים בנזלות ובליחות. שום דבר לא יוצא דופן, פשוט חיכיתי שיעבור, כמעט לא ראיתי רופא, ולא חשבתי שיש לי בעיה.
    מגיל 19 עד 25 הייתי בארץ, והיו לי רק צינונים קלים מדי פעם בחורף, כמו לכל אחד.
    בגיל 25 חזרתי לאנגליה, למנשסטר - אזור מאד לח ומרובה גשמים. אני גרה במנשסטר כשנתיים וחצי, במהלכן חליתי פעמיים בדלת ריאות (שמעולם לא היה לי לפני כן) המלווה בליחות ירוקות ובקשיי נשימה. לקחתי אנטיביוטיקה, ולקח לזה תקופה ארוכה לעבור.
    בנוסף, אני מצוננת מאד הרבה לאחרונה, מלאת ליחות ונזלות. לפני כמה ימים הרגשתי שאני שוב נעשית חולה, צינון, נזלות וליחות, אך הפעם במקום ההרגשה הכבדה של שפעת, הופיעו קשיי נשימה. אני נושמת כבר יותר, לא הצלחתי לעבוד כרגיל במכון הכושר אליו אני הולכת מידי יום.
    אציין כי תמיד נשימתי הייתה קצרה משהו, הייתי מתנשפת בהליכה מהירה, למרות שהייתי בכושר מצויין. אני שמה לב שגם אחי ואחותי מתנשפים יחסית הרבה למרות היותם בכושר.
    האם יש לכם אפשרות כלשהי לאבחן, או להציע לאיזה כיוון עלינו לפנות בבדיקת הגורמים לכל אלו? האם ייתכן שפיתחתי אסטמה מאוחרת? האם הלחות כאן משפיעה? אולי זו אלרגיה למשהו? או שאולי בעיה תורשתית בסינוסים - סינוסים צרים או כדו'?
    הרפואה כאן באנגליה מאד איטית ושמרנית. הרופאים רק יתנו אנטיביוטיקה במקום, או יגידו לחכות עד שיעבור.. הם לא מפנים לבדיקות בקלות. אני מגיעה לארץ לפסח, ויש לי ביטוח רפואי בארץ. הייתי רוצה לדעת לאן עלי לפנות ואילו בדיקות עלי לבצע.
    רוב תודות!
    שפרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם חליתי באסטמה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    22/02/2011

בתסמינים שצויינו רצוי לבצע תפקודי ריאות (ספירומטריה) , צילום חזה ועם בדיקות הנ"ל להגיע ליעוץ אצל רופא ריאות . במקביל יש לפנות לבדיקה אצל רופא א.א.ג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! ניתן להמתין עוד חודשיים?

שפרה
    22/02/2011

האם כדאי שאנסה ללחוץ על הרופאים כאן, שאמרו לי לחכות עד שיעבור, לתת לי הפניה לבדיקות שציינת, או שניתן להמתין עד שאגיע לארץ בפסח ולהתרוץץ בבדיקות שם? ואם כשאגיע לארץ התופעות תעבורנה, האם יש צורך לבדוק בכל מקרה?
    כמו כן, יש לך אפשרות לרשום לי את שמות הבדיקות הנ"ל באנגלית בבקשה?
    רוב תודות על התגובה המקצועית והמהירה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    23/02/2011

אין דחיפות בבירור זה, כמדובר בפטולוגיה כרונית שחודשיים-שלושה אינם משנים יעילות איבחון/טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוב תודות!! יום טוב, שפרה

שפרה
    23/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו