מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיעול לאחר הפסקת עישוןענת26/02/2011
שלום רב,
הפסקתי לעשן לפני חודש וחצי דווקא בתקופה מאוד לחוצה וקשה בחיי ועם המון סטרס.
לפני 10 ימים בערך התחיל לי שיעול שהחמיר לקראת השינה ובמשך השינה וגם ציפצופים. משכתי את זה יום יומיים וכשראיתי שזה לא עובר ואף חשתי קוצר נשימה וגם השתעלתי במשך היום, ניגשתי לרופא כללי.
יום לפני שהתחילו השיעולים, השתמשתי באקונומיקה שהרגשתי שהריח שלה מעיק עלי והיה נידמה לי שהיא חזקה מידי ובמיוחד שאני גרה בדירה קטנה מאוד בקומת קרקע.
בביקורי אצל הרופא הוא האזין לראותי ונשימתי עם המכשיר ואמר שהוא לא שומע כל בעייה בריאות. הרופא נתן לי מרשם לסולבקס כדורים לחמישה ימים ואמר לי שאין לי כל סיבה לדאוג ואל אף שספרתי לו על קוצר הנשימה הוא אמר לי שאני בריאה ושאקח את הכדורים ולא אדאג. לקחתי את הכדורים חמישה ימים והשתעלתי והוצאתי ליחה ופה ושם הרגשתי גם קוצר נשימה לאחר פעולות פשוטות מאוד כמו הליכה. חזרתי אל הרופא אחרי הטיפול עם הסולבקס ולאחר שאמרתי לו שעדיין אני סובלת מאותן תופעות עם קצת הקלה, הוא האזין שוב לריאות שלי ואמר שהוא שומע ציפצופים ונתן לי מרשם לונטולין. הבחנתו היתה ברונכיט ספסטיט והסביר שזה דומא לאסטמא. עם כל הקושי שבסמפטומים והפחד מקוצר הנשימה לא לקחתי את הונטולין והזמנתי תור למומחה ריאות. הרופא ריאות נתן לי מרשם ל21198 SERETIDE DISKUS 50/250 ל30 ימים וטען שלדעתו הונטולין לא יספיק ותרופה זו עדיפה. היום אני כבר יומיים אחרי הביקור אצל המומחה ולא לקחתי את התרופה ובמקומה קניתי SALTPIPE ואני עושה גם לעצמי רפלקסולוגיה עם שמן שקדים שבתוכו שמן אתרי אקליפטוס וגם מעשה עם השמן את בית החזה. אני מרגישה מעט הקלה וכשאני רגועה אני מרגישה עוד יותר הקלה
ויש לי מספר שאלות.
1. האם יתכן שלמרות שעישנתי חליתי בברונכיט לא כרונית אלא מהתקררות? ובאיזה דרך ניתן לרפות סוג זה של ברונכיט.
2. אם הצטברות הליחה גורמת להתרבות חיידקים בדרכי הנשימה האם זה הופך לזיהום שמצריך אנטיביוטיקה ואם הליחה מתנקה אז זה אומר שהזיהום עבר..
3. הליחה היא כל הזמן לבן שקוף או לבן יותר סמיך וממש פה ושם קצת צהובה לא כזאת מוגלתית אלא יותר נקייה. מה זה אומר?
4. אני מרגישה שבגלל שאני נמצאת בתקופה מאוד מלחיצה ובעייתית יש לזה גם השפעם על יכולת הנשימה שלי. האם זה יתכן?
5. האם אנשים שמפסיקים לעשן סובלים מסמטומים כנ"ל מסיבה שהגוף מנקה את עצמו?
6. אם יש לי הצטברות ליחה בסנפונות, זה יכול להיות גורם לקוצר נשימה בזמן שיש שם ליחה והם פחות פתוחים? וזה הגיונים שהופיע קוצר נשימה עם הצטברות הליחה ואם זה הופיע במקביל אז הליחה היא הסיבה לקוצר הנשימה.
7. שאלה חשובה לא פחות, אני ייצרנית סבונים בשיטה החמה (בישול) האם ידוע לכם שתחום זה גורם לבעיות ומחלות ריאות?
.
המון תודה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין26/02/2011ברונכיטיס חריפה הינה תוצאות זיהום בדרכי אויר . עישון הוא פקטור מקל על הופעת המחלה.
כיח (ליחה) היא תוצאה של תהליך דלקתי בסימפונות או רקמת ריאה ולכן הינה תוצאה ולא סיבה לחיידקים או נגיפים בעץ הסימפונות
צבע של כיח אינו מדד אמין במחלה חריפה
תהליך נשימה תקין תלוי ממערכות רבות בגוף, לכן ללחץ נפשי יכולה להיות השפעה על תחושת תהליך הנשימה.
אחרי הפסקת עישון, אין כללים בתסמינים נשימתיים. בדרך הם משתפרים ולא מתגברים
תהליך דלקתי בעץ הסימפונות עם או בלי הפרשות מרובות , יכול להיות גורם לקשיי הנשימה
לגבי קשר בין מקצוע ספציפי ותסמינים נשימתיים, ניתן להתיעץ עם רופא תעסוקתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לשיעול לאחר הפסקת עישון
ענת27/02/2011המון תודה על תגובה כה מהירה ד''ר דניאל סטרובין,
אודה לך מאוד אם ידוע לך על איזה כיוון אחר לריפוי הבעייה,
האם יש דרך לנקות דלקת בסנפונות ללא המשאפים עם סטרואידים?
האם הגוף בעזרה של דבר מסויים אחר יכול לנקות את הדלקת?
אני אדם שיש לי בגיל 46 פעם ראשונה הפנייה לקחת תרופה שאני קצת חוששת.
אולי לקחתי חמש אקמול ופעם פעמיים אנטיביוטיקה לשיניים במהלך כל חיי.
הכל היה בסדר איתי עד לפני 10 ימים למעט כמובן העישון עד לפני חודש וחצי
ונכון, הייתי בתקופה האחרונה לפני שהפסקתי לעשן משתעלת בבוקר ויורקת ליחה
אבל למה אני חודש וחצי לאחר הפסקת העישון סובלת מסמפטומים יותר גרועים.
ד"ר סטרובין, אם יש לך עצה בשבילי איך ניתן לנקות את הדלקת בסנפונות ללא סטרואידים כאלה או אחרים אודה לך מאוד אם תאמר לי. מה לגבי משאף המלח שהתחלתי איתו. האם שמעת לגבי זה איזה שהם פידבקים? האם זה בכלל רלבנטי לנסות או שאין לי סיכוי להחלים ללא המשאפים עם הסטרואידים? האם זה בכלל הפיך או שהפכתי לנכה במערכת הנשימה?
תודה רבה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)