מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המשך לשאלות שיעול לאחר הפסקת עישוןענת26/02/2011
יש עוד דבר שמעיק לא פחות מהשיעול וקוצר הנשימה והוא שבוע או יותר ללא שינה סדירה. אני בן אדם מאוד חרוץ שבדרך כלל הולך לשון מוקדם ואוהב להתעורר לפני הזריחה וככה אני חייה שנים רבות. בתקופה הזאת של 10 ימים שאני משתעלת בעיקר בלילה ואני באמת מרגישה קצת הקלה ומקווה לישון היום כבר טוב. האם יש איזה שהיא תרופה ללילה שאפשר לישון במצבים כאלה. זה ממש מעקב את ההחלמה ומאוד מחליש וגם מפריע בתפקוד היום יומי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין26/02/2011הפסקת תסמינים נשימתיים בעקבות הטיפול או ללא קשר היא תחזיר איכות חיים רגילה . במידה ויש קושי להירדם מכל סיבה שהיא, ניתן להתיעץ עם רופא המשפחה לגבי טיפול בנושא לפרק זמן קצר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי
ענת27/02/2011המון תודה על תגובה כה מהירה ד''ר דניאל סטרובין,
אודה לך מאוד אם ידוע לך על איזה כיוון אחר לריפוי הבעייה,
האם יש דרך לנקות דלקת בסנפונות ללא המשאפים עם סטרואידים?
האם הגוף בעזרה של דבר מסויים אחר יכול לנקות את הדלקת?
אני אדם שיש לי בגיל 46 פעם ראשונה הפנייה לקחת תרופה שאני קצת חוששת.
אולי לקחתי חמש אקמול ופעם פעמיים אנטיביוטיקה לשיניים במהלך כל חיי.
הכל היה בסדר איתי עד לפני 10 ימים למעט כמובן העישון עד לפני חודש וחצי
ונכון, הייתי בתקופה האחרונה לפני שהפסקתי לעשן משתעלת בבוקר ויורקת ליחה
אבל למה אני חודש וחצי לאחר הפסקת העישון סובלת מסמפטומים יותר גרועים.
ד"ר סטרובין, אם יש לך עצה בשבילי איך ניתן לנקות את הדלקת בסנפונות ללא סטרואידים כאלה או אחרים אודה לך מאוד אם תאמר לי. מה לגבי משאף המלח שהתחלתי איתו. האם שמעת לגבי זה איזה שהם פידבקים? האם זה בכלל רלבנטי לנסות או שאין לי סיכוי להחלים ללא המשאפים עם הסטרואידים? האם זה בכלל הפיך או שהפכתי לנכה במערכת הנשימה?
תודה רבה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך לשאלתי - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו28/02/2011שלום,
בהמשך לתשובותיו של דר סטרובין: שיעול מתגבר בסמיכות להפסקת עישון היא תופעה שמתרחשת בשל חידוש מנגנוני הניקוי בסימפונות. מאידך אם העישון הולך ומתגבר עלייך לבצע תפקוד ריאות ואם לא ביצעת צילום חזה לבצע ולחזור לביקורת רופא ריאות לברור הסיבה לשעול הנמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דר' ורסנו
ענת28/02/2011לגבי תשובתך שיתכן והגוף לאחר הפסקת עישון עושה חידוש מנגנוני הניקוי בסימפונות.
האם בשלב זה בתקופה שזה קורה יכול להיות גם קוצר נשימה? האמת שהרגשתי מדי פעם קוצר נשימה גם לפני תקופה זאת ובמיוחד שאני בלחץ ועישנתי גם. הפסקתי לעשן לפני חודש וחצי ובדיוק בתקופה הכי מלחיצה שעברתי בחיים. האם סטרס יכול לעורר את הגוף לרגישות כזאת? גם יום לפני שהתחילו הסמפטומים השתמשתי באקונומיקה שהייתה לי הרגשה שהיא חזקה. האם זה הדליק את זה? אני גרה בדירת חדר ממש קטנה בקרקע שאין הרבה מאוד איוורור ולא שמש ומקווה לעבור בהקדם. הסמפטומים התחילו לפני עשרה ימים ולאחר שלקחתי סולבקס חמישה ימים והשתעלתי והוצאתי ליחה הסמפטומים ירדו אבל לא לגמרי. אני משתעלת פחות ומידי פעם נגיד התקפה 1-2 ביום וגם מעט קוצר נשימה. אבל אני מרגישה יותר טוב ממה שהרגשתי כשזה התחיל אבל עדיין לא במיטבי. קיבלתי לפני מספר ימים מרופא אחד מרשם לונטולין 4 פעמים ביום למשך 10 ימים ורופא שני נתן לי מרשם לסרטיד דיסקוס 50/250 ל30 יום וטען שהונטולין לא יעזור ועדיין לא לקחתי את התרופות ואני מחפשת דרך אחרת לפתור את הבעייה. אני רוצה להאמין שזה באמת ניקוי הגוף לאחר עישון או דלקת סינפונות מהתקררות ולא אנפיזמה או COPD אני רוצה שיבדקו ביולוגית אם הזיהום אם זה חיידקים או וירוס ואז אם זה חיידקים האם אנטיביוטיקה יכולה לרפות את הזיהום? אני לא רוצה לקחת משאפים עם סטרואידים לבעייה שעדיין לא וודאית לא לי ולא לרופא. הוא שלח אותי לבדיקת תיפקודי ריאות מורחבים לאחר שאקח את התרופה 30 יום ועדיין לא הלכתי לבדיקה. האם שמעת איזה שהם פידבקים בנוגע למשאף מלח טבעי האם זה מסייע בהקלת הסמפטומים? לפני שזה התחיל אני הייתי הולכת ברגל הליכות מהירות את כל תל-אביב ואני בן אדם מאוד פעלתן שעושה הרבה דברים ואני מאוד אוהבת ללכת ברגל ואני לא הולכת לאט. אז מה פה קורה פה? יכול להיות שבאמת אכלתי אותה בגלל העישון או שיש לי משהוא שיעבור בכל מקרה? דרך אגב, האם הגוף מרפא לבד דלקת סנפונות וכמה זמן זה לוקח? האם יש לך איזה שהוא עצה לבן אדם עקשן כמוני?
תודה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שלום דר' ורסנו - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו02/03/2011שלום,
נראה לי שאת בחרדה מיותרת. כל שעלייך לעשות זה להבדק על ידי רופא ריאות, כולל צילום חזה וספירומטריה (תפקודי ריאות9 ולשמוע את אבחנותיו והמלצותיו לטיפול. כל הניסיונות לתת פרושים/הנחות/פתרונות ברשת לא יועילו לקדם את בעייתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)