שלום - עזרה בנוגע לבדיקה , חשוב !

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שלום - עזרה בנוגע לבדיקה , חשוב !
    עמית
    10/03/2011

שלום , אני כרגע בן 18 וחצי לפני גיוס לקרבי. עד גיל 10-12 לא זוכר בדיוק סבלתי מסוג של אסטמה.. לא משהו מוגדר , איזה שבוע בשנה הייתי מקבל משאפים ואנטיביוטיקה וזהו ובמשך השנה הכל היה בסדר . אני ספורטאי . בחצי השנה האחרונה אני סובל משיעול כרוני כתוצאה מהתקררות . בהתחלה הרופאת משפחה אמרה התקררות אחר כך דלקת סימפונות ואולי אסטמה. לאחר בירור מעמיק אצל רופא ריאות ובדיקת תפקודי ריאה השיעול והליחות הבלתי פוסקות נובעות מ POST NOSAL DRIP או מרפלוקס( חזרה של חומצת קיבה לוושט, שאותו אובחן ע"י גאסטרולוג מומחה ) או משניהם. בנוגע לרפלוקס לא ידוע עדיין וכרגע אני מקבל טיפול מונע לרפלוקס למרות שלא בטוח שיש לי אותו אך הכדורים הם ללא תופעות ללוואי ולא חייב מרשם רופא לכן איזה נזק בלקחת אותם.
    לבקשת הצבא אני צריך לבצע בדיקת מטכולין עוד מלפני כמה חודשים ולכן לא ניגשתי כי לא ידעתי אם כן או לא פשוט אומרים לבוא בריא. אני לפני גיבוש ועל מנת לקבל מה שאני רוצה אני חייב למחוק את הסעיף הזה משמע לעבור את הבדיקת מטכולין בהצלחה משמע לגשת לבדיקה. האם השיעול שאני סובל ממנו ( POST NOSAL DRIP או רפלוקס, שוב לא ידוע !או אפילו לא אחד משניהם ) יפגע בתוצאות בבדיקה של המטכולין. אני יודע שהבדיקה מאוד מעמיקה ואפילו צינון פוגע בבדיקה.

מחכה לתשובה ומצטער על התיאור - התיאור הזה הוא לאחר שתמצתי את המצב .

תודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    10/03/2011

תגר מטאכולין מושפע ממספר גורמים אך בדרך כלל גירוים בדרכי אויר עליונות אינה סיבה למבחן תגר מטאכולין חיובי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו