דלקת ריאות ללא חום

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• דלקת ריאות ללא חום
    לי
    23/03/2011

יש לי שיעול מתמשך וכאבים באזור החזה (ללא חום), ניגשתי לצילום ריאות שהראה על דלקת. טופלתי ע"י אנטיביוטיקה קלרידקס, ומשלא היה שיפור שינו לי את הכדורים לזינת.
    לפני כמה ימים היה לי חום של 38.5 וניגשתי למיון, שם ראו שהדלקת מתפשטת. אושפזתי לכמה ימים, קיבלתי שתי מנות של אנט' (אזניל) לוריד ושיחררו אותי לבית עם המשך טיפול אנט'. לאחר שבוע מהשיחרור אני צריכה להגיע לצילום נוסף.

אני עדיין לא מרגישה שיפור במצב השיעול, הכאבים בחזה ובצלעות קלים יותר, הבעיה היא ששוב יש לי מדי פעם חום של 38 מ'.

האם אני עושה בסדר שאני ממתינה עד לצילום חזה שיהיה בעוד 4 ימים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ריאות ללא חום

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד כמה פרטים

לי
    23/03/2011

אני בת 33, לא מעשנת ובריאה בד"כ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    23/03/2011

לעיתים תהליך דלקתי זיהומי בריאה (דלקת ריאות) נגרם ע"י חיידקים עמידים לחלק מתרופות אנטיביוטיות, לכן בהעדר שיפור קליני ורנטגני עוברים לתרופה אחרת. תגובה לטיפול אנטיביוטי יעיל אינה מיידית ולפעמים יכולה לקחת מספר ימים , לכן צילום חזה לא כדאי לבצע אחרי יומיים או שלושה במידה ואין החמרה קלינית.
    תהליך דלקתי מבחינה קלינית ורדיולוגית יכול להיות גם ללא זיהום, כדי לאבחן מקרים האלה דרושה ביופסיה ריאתית.
    רופא המטפל מרכז ומנהל בירור/טיפול. במידת הצורך הוא מפנה ליעוץ רופא ריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו