מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ממצאי בדיקת CT של בית החזה - מוקד ריאתי קטנטןד``ר שבתאי ורסנו23/03/2011
ביצעתי בדיקת CT ריאות עקב שיעול טורדני הנמשך כשנתיים וחצי ונבדקתי אצל 3 רופאי ריאות ששללו אסטמה וכן 3 רופאי אף אוזן וגרון, רופא אלרגיה ורופא גסטרו שביצע צילום בריום וכולם ללא הצלחה.
הטיפול היחידי שעזר לי הוא טיפול של 9 ימים בכדורי פרדריזון (סטרואידים) וכיום אני משתמשת במשאף סרטייד 500 / 50 שעוזר לי פחות או יותר.
תוצאות ה- CT היו תקינות לחלוטין מלבד שורה תחתונה שבה רשום: "בסריקת המדיאסטינום התחתון, האאורטה היורדת מרכיבי הלב, הפריקרד והסרעפות - ללא סטיות. הפלאורה והסינוסים הקוסטופרנים חופשיים.
בשדה תחתון של אונה תחתונה מימין הודגם מוקד ריאתי כ- 3 מ"מ.
לסיכום - מוקד ריאתי קטנטן, רצויה בדיקת CT ביקורת בעוד שישה חודשים.
רציתי לדעת מה זה מוקד ריאתי ומה זה אומר, אינני רוצה להמתין 6 חודשים שהמוקד הריאתי יגדל והמצב יחמיר.
ומה יכול סוף סוף לעזור לי לגמור עם הסיוט המתמשך של השיעול הטורדני שלא עוזב אותי.
תודה מראש
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד כמה פרטים ששכחתי להוסיף
מיכל זיו23/03/2011הנני בת 42, לא מעשנת ובדרך כלל בריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין27/03/2011מוקד קטן או קשרית ריאתית הינו ממצא שכיח שברוב המקרים מדובר בצלקת ישנה , לעיתים דבר יכול להיות ביטוי של מחלה ריאתית או מחוץ לריאות . לפי הגודל, כנראה מדובר בממצא ישן שאין לו קשר לשיעול כרוני .
לעיתים מחליטים לבצע מעקב רדיולוגי (חוזרים לCT חזה אחרי חצי שנה או שנה) אך על פי תאור המקרה, בירור/טיפול בשיעול הכרוני צריך להמשך ללא התייחסות למוקד ריאתי זעיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)