ממצאי בדיקת CT של בית החזה - מוקד ריאתי קטנטן

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• ממצאי בדיקת CT של בית החזה - מוקד ריאתי קטנטן
    ד``ר שבתאי ורסנו
    23/03/2011

ביצעתי בדיקת CT ריאות עקב שיעול טורדני הנמשך כשנתיים וחצי ונבדקתי אצל 3 רופאי ריאות ששללו אסטמה וכן 3 רופאי אף אוזן וגרון, רופא אלרגיה ורופא גסטרו שביצע צילום בריום וכולם ללא הצלחה.
    הטיפול היחידי שעזר לי הוא טיפול של 9 ימים בכדורי פרדריזון (סטרואידים) וכיום אני משתמשת במשאף סרטייד 500 / 50 שעוזר לי פחות או יותר.
    תוצאות ה- CT היו תקינות לחלוטין מלבד שורה תחתונה שבה רשום: "בסריקת המדיאסטינום התחתון, האאורטה היורדת מרכיבי הלב, הפריקרד והסרעפות - ללא סטיות. הפלאורה והסינוסים הקוסטופרנים חופשיים.
    בשדה תחתון של אונה תחתונה מימין הודגם מוקד ריאתי כ- 3 מ"מ.
    לסיכום - מוקד ריאתי קטנטן, רצויה בדיקת CT ביקורת בעוד שישה חודשים.

רציתי לדעת מה זה מוקד ריאתי ומה זה אומר, אינני רוצה להמתין 6 חודשים שהמוקד הריאתי יגדל והמצב יחמיר.
    ומה יכול סוף סוף לעזור לי לגמור עם הסיוט המתמשך של השיעול הטורדני שלא עוזב אותי.

תודה מראש
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד כמה פרטים ששכחתי להוסיף

מיכל זיו
    23/03/2011

הנני בת 42, לא מעשנת ובדרך כלל בריאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    27/03/2011

מוקד קטן או קשרית ריאתית הינו ממצא שכיח שברוב המקרים מדובר בצלקת ישנה , לעיתים דבר יכול להיות ביטוי של מחלה ריאתית או מחוץ לריאות . לפי הגודל, כנראה מדובר בממצא ישן שאין לו קשר לשיעול כרוני .
    לעיתים מחליטים לבצע מעקב רדיולוגי (חוזרים לCT חזה אחרי חצי שנה או שנה) אך על פי תאור המקרה, בירור/טיפול בשיעול הכרוני צריך להמשך ללא התייחסות למוקד ריאתי זעיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו