מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סיטי חזה וסינוסיטוסו27/03/2011
שלום רב,
עקב אסטמה וקשיי נשימה עשיתי סיטי בית החזה וסינוסים.מכיוון שהתור לרופא עוד רחוק אם תוכלו להסביר לי את המשמעות של התשובה.
ממצאי סיטי בית החזה:
הודגמה הגדלה ניכרת של האיסטמוס ואונה שמאלית של בלוטת התריס,בתוכם הודגם תהליך רקמתי היפודנסי גדול בממדים עד 4.0, קיימת דחיקה של קנה הנשימה לימין.
אונה ימנית מאוד אטרופית ולאחר כריתה חלקית,הממצאים הנ"ל ידועים מהבדיקה הקודמת ללא שינוי מהותי.
אוורור תקין של האונות העליונות. הודגם עיבוי פרי ברונכיאלי קל ב RML ואונות התחתונות משני הצדדים.
התרשמות: הגדלה ניכרת ומוקד רקמתי גדול באונה השמאלי ואיסמוס של בלוטת התריס.עיבוי פרי ברונכיאלי קל בשדות התחתונים של שתי הריאות.
ממצאי סינוסים:
הודגם עיבוי רירית פוליפואידי ניכר ואוורור חלקי בלבד במערות הלסת משני הצדדים,ה OMC חסומים ע"י רירית מעובה ומעט מורחבים.
עיבוי רירית ניכר מאוד הטרוגני וחוסר אוורור מוחלט בתנאים אטמואדלים,מערות המצח ומערות ספינואדליות משני הצדדים.
לציין הידקקות והרס חלקי מחיצות בין תאים אטמואדלים.
מלאות פוליפואידית הטרוגנית ניכרת בחלל האף משני הצדדים בעיקר בולטת באזור של הטורבינות האמצעיות וחלל האף העליון עם חסימה ניכרת של הנחיריים,הודגם מעבר חלקי בלבד בטורבינות התחתונות.
השאלה שלי האם כאבים בצד שמאל של החזה יכולים להיות מוסברים עקב "תהליך רקמתי היפודנסי בממדים עד 4.0 ס"מ" ?
וגם רציתי לדעת אם לעשות ניתוח סינוסיטוס ופוליפים האם זה יכול לפתור את בעיית הנשימה?כבר הרבה זמן יש לי 60 % נשימה ובבדיקה אחרונה היה רק 33% נשימה.
אם תוכלו להסביר מה משמעות של תוצאות הבדיקה.
אני בת 55,לא מעשנת וגם לא עישנתי אף פעם ובמשפחה גם אף אחד לא מעשן.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיטי חזה וסינוסיטוס - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו28/03/2011שלום,
לא סביר כי הכאבים בחזה נובעים מהממצאים המתוארים. מדובר בהגדלת בלוטת המגן (תריס) שבעטייה עלייך להיועץ באנדוקרינולוג. קיימת עדות לדלקת מערות הפנים (סינוסים), לדעתי יתכן על רקע אלרגיע בהיותך אסתמטי, וכן עיבוי דפנות סימפונות גם זה ככל הנראה על רקע דלקתי כרוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)