בדיקת מטכולין והשפעה של נזלת אחורית

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• בדיקת מטכולין והשפעה של נזלת אחורית
    ד``ר שבתאי ורסנו
    30/03/2011

נשלחתי לעשות בדיקת מטכולין.
    ככל הנראה אני סובל מנזלת אחורית שיורדת או רפלוקס(לא בטוח עדיין) מה שאף גורם לי לצפצופים בנשימה. האם קיימת השפעה זו על בדיקת מטכולין? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת מטכולין - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    31/03/2011

שלום,

במידה והנזלת שלך אלרגית תתכן השפעה על בדיקת מטאכולין גם אם אינך אסתמטי. מאידך הרבה פעמים נזלת אלרגית הולכת יד ביד עם אסתמה. המשמעות הקלינית של תגר המטאכולין, במידה ויהיה לחיובי, תלוי בהתרשמות הקלינית של הרופא שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - בירור- מחכה לתשובה

עמית
    31/03/2011

כן, ככל הנראה הנזלת היא אלרגית ואני לוקח כרגע AVAMYS .( שוב , לא בטוח שהיא אלרגית, למרות שאני לוקח אותה כבר כשבוע אני עדיין מרגיש את הנזלת האחורית ואני בולע נזלת.) בנוסף, אני נוטל משאף בשם סימביקורט שעזר לי קצת ביומיים הראשונים וכבר שבוע שאין יותר מדי עזרה. חשוב לציין, אני ספורטאי.
    אז ככה, האם לגשת לבדיקת מטכולין? האם יש השפעה של הנזלת הזאת , ששוב , לא בטוח אם היא אלרגית. בנוסף אני גם נוטל TELFAST. ( אני משתעל הרבה זמן והרופא מאמין שזה ממקור אלרגי ). אז מתי לגשת לבדיקה? כמה זמן לפני הבדיקה להפסיק עם המשאפים וכל התרופות? והאם ובכלל לגשת עם המצב הרפואי שלי שלא ידוע אם אסמטי- אלרגי. מה שכמעט בטוח זה שיש נזלת אחורית.

תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - בירור- מחכה לתשובה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    02/04/2011

שלום,
    בקש מהמכון לתפקודי ריאה את דף ההוראות לפני ביצוע תגר מטאכולין. בדף זה רשןומות התרופות שיש להמנע מהן וכמה זמן לפני הבדיקה יש להפסיקן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך עזרה

עמית
    04/04/2011

לא ענית לי על השאלה הכי חשובה !
    בהסתמך על מה שכתבתי ( התסכל בנושא ובתגובות )
    האם לגשת לבדיקה ?

תודה רבה ומודה מקרב לב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רואה שאנשים מקבלים תגובות- מחכה

עמית
    06/04/2011

הסתכל בבקשה על התגובה האחרונה ואני מבקש מענה.

כתבתי בדיוק מה אני מבקש לדעת.
    תודה רבה,

עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך עזרה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    08/04/2011

שלום,
    כנראה לא הבנת את התשובה הקודמת שלי.
    במידה ויש לך נזלת אלרגית המטאכולין יכול להיות חיובי גם ללא אסתמה, אך אם הוא יהיה שלילי הוא לא יתמוך באסתמה. הרופא שלך ששלח אותך יצטרך לטפל קודם כל בנזלת האלרגית באופן אופטימלי ואז להחליט האם עדיין יש סיבה לברר אפשרות של אסתמה, כולל בדיקת מטאכולין.
    לידיעתך: לא תקבל ממני תשובה במקרה הזה, האם לבצע את הבדיקה או לא מכוון שלא בדקתי אותך ואיני מכיר את ההיסטוריה הרפואית שלך.
    הפורום אינו תחליף לבדיקת רופא !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו