שחפת בשנית

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שחפת בשנית
    שושי
    09/04/2011

שבוע טוב, בשנת 95 חליתי בשחפת וטפלתי במשך 6 חודשים- לצערי שיטות שימור ברשומות הרפואיות בבתי החולים השתנו ולא מצליחים למצוא שום זכר עובדתי לכך חוץ מהמילה שלי, כל הצילומים שערכתי עד היום היו ללא מ.פ. לפני כחודש עשיתי צילום עם תסנין(?!) בחלק העליון של הראיה, שנראה שחפתי- מה שהקפיץ את הרופא גם במלש"ח. ערכתי CT ומחר אמסור כיח- השאלה היא האם יתכן לחלות בשחפת שוב? ומה יהיו הפעולות של כל מי שנחשף אלי בתקופה זו- 80% ילדים? האם זו האחריות שלי אם חס וחלילה מישהו מהם יחלה?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחפת בשנית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחפת בשנית - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    10/04/2011

שלום,

הסכוי לחלות שוב בשחפת, במידה ונטלת את הטיפול התרופתי בהקפדה 6 חודשים ובמידה והחיידק היה רגיש בבדיקות לתרופות שקיבלת, הוא סיכוי קטן מאד אך קיים.
    המתיני לברור שביצעת. לגבי האחריות, ברור שזו אינה אחריותך אך במידה ותתגלה אצלך שחפת פעילה יהיה צורך, דרך משרד הבריאות, לבדוק את כל אלו שהיו אתך במגע הדוק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגע הדוק

שושי
    10/04/2011

תודה על התשובה. לגביהסובבים אותי, בני משפחתי- ברור,הם הראשונים. לגבי הגן בו אני עובדת- אני במחיצת הילדים כל יום 4.5 שעות מתוכם 1.5 שעות בחצר (חוץ מימי הגשם) מהו מגע הדוק- האם 3 שעות ביום זה מספיק? או יותר מדי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגע הדוק - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    11/04/2011

שלום,
    יתכן שגם לגבי הגן יהיה צורך, במקרה המתאים, לבדיקה.
    כל ההחלטות הן של משרד הבריאות במידה ותזוהי כשחפת פעילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו