סי טי ריאות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• סי טי ריאות
    חנית
    22/04/2011

לפני יומיים עברתי סי טי ריאות בגלל שיעול.
    תוצאת הסי טי. - ממצאים:
    הערכת אברי החזה ואברי הבטן העליונה תת מיטבית במידה רבה בשל הקרינה הנמוכה והעדר הזרקת יוד. בדיקה זט משמשת בעיקרלהערכת הריאות להערכת אברי החזה נוסים או אברי בטן יש לבצע בדיקה אבחנתית בקרינה רגילה.

לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בבתי השחי במיצר או בשערי הריאות. כלי הדם הגדולים במיצר בטווח התקין במגבלות העדר הזרקת יוד.
    הלב תקין בגודלו, ללא תפליט פריקרדיאלי.
    לא הודגמו תפליטים פלאורליים דו"צ.
    בפרנכימת הריאות: גרנולומה 2.59 ב- RUL שינויים פיברוטים קחים בפסגות דו"צ . ללא תסנין או תהליך מוקדי.
    מעבר חזה בטן-אדרנלים ללא גושים סיכום ניתוחיות במקום כיס מרה. יתכן מצב לאחר כריתה. מרקם גרמי שמור, ללא ממצא הורס עצם.

לסיכום:
    גרנולומה ב-RUL כמתואר ללא תסנין או ממצא מוקדי אחר בריאות שאר הממצאים כמתואר.

בבקשה תשובה מהירה, אני מודאגת.

בברכה, חנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סי טי ריאות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    22/04/2011

גראנולומה היא "צלקת" שנשארה אחרי תהליך דלקתי לפני שנים. לא מדובר בתהליך ריאתי ואין לזה קשר לשיעול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סי טי ריאה

חנית
    22/04/2011

תודה רבה על תשומת הלב.

יש לי עוד משהו קטן, יש מקום לדאגה? אני לא שקטה.

רב תודות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    03/05/2011

גראנולומה אינה סיבה לדאגה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו