מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קצף פוליאוריטן - בהקשרי שאיפהעומר27/04/2011
היי,
מסיבה מסויימת (בקצרה, אני צריך לשלוח דגימת דם לחו"ל ואני לא רוצה שהטמפ' שלה תרד אל מתחת ל-4-5 מעלות בזמן השילוח - ופוליאוריטן הוא מבודד נגד חום וקור), קניתי היום קצף פוליאוריטן ובמרפסת ריססתי אותו על קופסת קלקר. אחרי זמן מה חטפתי "רגליים קרות", כי קראתי, גם על הקופסה (לפני שריססתי) וגם באינטרנט (אחרי שריססתי) שהחומר הוא רעיל. ניסיתי לא לנשום בזמן שריססתי אותו וגם אחרי, אבל דווקא כשהוא התקשה קצת (לאחר כ-45 דקות) החלטתי לא לקחת סיכונים, ולקחתי את המיכל של הפוליאוריטן, את הקלקר עם הפוליאוריטן המוקשה עליו ואת כל מה שהיה קשור, ירדתי לפח הזבל וזרקתי את זה שם. אחת הבעיות היא שחלק מהחומר נדבק לי קצת לרצפה ולפס המתכת של התריסים, ולכן ניסיתי, באמצעות סכין יפנית, לגרד אותו משם - ואת מה שגירדתי ניסיתי לאסוף וגם את זה זרקתי למטה. בהקשר הזה - עדיין יש מקומות שבהם כשעוברים עם הסכין היפנית מרגישים שמשהו לא חלק, כך שאני משער שנשאר שם קצת פוליאוריטן, אבל לא הצלחתי לגרד אותו. בכל מקרה, סביר מאוד שנשארו פה ושם פירורים זעירים של החומר שאני לא רואה ולא הצלחתי לנקות.
צריך לציין שבסמוך למרפסת (שהיא לא פתוחה, מרפסת מקורה) יש דלתות זכוכית שמאחוריהן הסלון, ויש דלת שמובילה לחדר השינה של הוריי. גם הדלתות לסלון וגם הדלת לחדר השינה של הוריי היו סגורות בזמן הריסוס, ורוב הזמן לאחריו, אבל אתם יודעים - יש חור עבור המפתח ויש עוד כמה פתחים קטנים.
שאלתי היא: האם כרגע (כשסיימתי כבר להשתמש בחומר) יש מה לדאוג מבחינת בריאות (שלי, ויותר חשוב - של בני המשפחה, שלא היו בבית בזמן הריסוס עצמו אבל באו כחצי שעה לאחר מכן, כשהחומר כבר היה די קשה) - בעיקר בעיקר בהיבטים של שאיפת החומר?
אם כן - מה כדאי לעשות בנושא?
תודה רבה מראש!
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קצף פוליאוריטן - בהקשרי שאיפה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו28/04/2011שלום,
אם לא נחשפת לריכוז גבוה של תרסיס בזמן הפעולה שהיה כרוך בסימפטומים של שיעול/קוצר נשימה/גירוי ריריות, סביר שאין בעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
עומר28/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)